Головна » 2011 » Вересень » 24 » «І сплелися святії із грішними»
09:57
«І сплелися святії із грішними»

Сьогодні, з однієї сторони релігійного світу, ми бачимо суворий традиціоналізм, а з іншої – світську вседозволеність. І тоді хочеться запитати, невже це та віра, яку Бог дав нам?

Тепер мода панує не тільки в світі, але і у церквах. Віруючі люди надмірно стурбовані своєю зовнішністю, хочуть мати модний вигляд і так роблять. І так приховавши своє справжнє обличчя в гарному вбранні і лицемірній посмішці, релігійно-фанатичні люди чіпляють на інших тягарі, які не потрібні ні людям, ні Богу. Тому що будують віру не в простоті щирості і відвертості, а в обов’язку того, що ти повинен робити так. Отже моральні якості доброти, змирення і допомоги змінили на холодну формальність виконання букви. Я не звинувачую, а тільки кажу: подивіться на сьогоднішній день, і ви самі все побачите! Взявши вид духовності, не будучи духовними люди, повчають інших. Але якщо віра, яку вони називають істиною, не зуміла виховати в них повагу, любов і милість, а, навпаки, – впертість, гордість і суд, то чого вони хочуть навчити інших. Та чи потрібна Богу молитва перед їжею, якщо через півгодини люди, котрі молилися, будуть п’яними матюкатися.

Чи потрібно Йому щоб хтось примушував людей читати Біблію, молитись, ходити в церкву. Я не проти читання Біблії чи молитви; та це тільки те, що має привести нас до простоти і змирення. Але якщо когось примусили мати гарний вигляд, читати, молитись і все, то людина йтиме по життю, так само примушуючи інших людей. Не розуміючи, що це були тільки сходинки до того, щоб змінитися.

І так не змінившись, а, навпаки, прийнявши дух релігійного фанатизму, конфесії крокують, але не до Бога, а до людей тільки для того щоб зробити з них таких самих, як і вони. І той, хто не підкорився, у їхніх очах проклятий. Але чиж такої думки сам Господь Творець?

Олег Незнамов
Категорія: Релігія | Переглядів: 757 | Додав: Molot | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 mk  
багато з них і самі заплутались в своїх пошуках. Головне, щоб сама людина розуміла, як вести духовне життя. Нічого так не противно для нашої душі, як сліпий фанатизм.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map