Головна » 2011 » Вересень » 24 » Де справедливість?
09:32
Де справедливість?

На волині є прекрасне місто Маневичі, близько цього міста є маленький хутір під назвою "Лоше”. Якось я щось шукаючи в мережі наткнувся на Маневицький форум де була тема про цей хутір…Хутір я знаю дуже добре і людей на ньому також….На форумі йшлося про те скільки там грибів та ягід в сезон…яка там природа…якась колишня хата парткерівництва колишнього обласного збереглась…..Розізлило те що про ту маленьку кучку людей які там живуть небуло ні слова!!!

Ну ну, гриби, ягоди, свиноферма, парткерівництво…….Хоч би хтось згадав за людей які там живуть!!! Те як вони там живуть!!! А люди то на хуторі всі в більшості старенькі, деякі вже немають сил ходити, але за тею нікчемною пенсією мусять ходити,того що їсти то їм хочеться, та й для життя щось всетаки треба… і не 1,5 і не 2 км, а три кілометри нехочете??!! Доріг нормальних немає, настає зима коли снігу по коліна і що робити скажете??!! Брати стареньким людям по лопаті в руки і чистити до самих Маневич??!! Трактор буває… деколи… коли мізки пропарять от тоді він прочистить… За нещасним буханцем хліба 80-літній людині треба чалапати 3 км!!! І ще нефакт що той хліб залишиться в магазині поки та людина нещасна туди дійде! Телефон стаціонарний тільки один на весь хутір, і то в погану погоду через раз працює. Коли молодий хлопець без обох ніг (втратив після аварії) попросив щоб йому підключили телефон то йому заявили сумму в 40 тисяч з копійками гривень!!!! А живе він з мамою тільки! І мама вже немолода,як що їй стане недай Господи погано то що йому робити тоді??!! На мобільний звязок надіятись??!! Частенько може пропадати електроенергія і в той момент може бути сівша батарея в мобільнику, так цеж виходить на інвалідній калясці-без обох ніг-хлопцеві прийдеться їхати до телефону! І це неблизько! І по тим дорогам я сумніваюсь що він доїде! Хоч би один чиновник на це все звернув увагу!!! Невжеж як що людей там мало живе то треба чекати поки вони помруть від того що до телефону хтось незміг добратись чи ще від якогось фактору неприємного??!! За зупинку дизель поїзда скільки Лошани говорили??!! Так ніхто її і незробив! Хутір маленький але це неозначає що про ньго можна забути! Там теж живуть люди! Багато з яких пережили війну, і невже вони заслужили на таке відношення тільки??!! Чиновники багато говорять про район про місто саме, як все добре і чудово, а про хутір що поряд ніхто ніколи незгадає!!Так неможна… там теж є люди… і про них неможна забувати… бо вони як і всі хочуть хоч трошки кращого життя….

Тепер цей хутір вже рахується вулицею Маневич. На рахунок зупинки народ писав колись Януковичу ще перед виборами… Прийшла відповідь що Маневицька залізниця заборгувала Львівський аж…….500 000 гривень!!! Де таку цифру вони і за що знайшли незрозуміло. Тим більше що на залізниці нічого неробилось аж на таку сумму! Але сказали поки Маневицькі залізничники нерозрахуються то ніхто ніякої зупинки робити небуде… І нехто ж непросить їх робити на хуторі центральний вокзал Києва. Просто щоб приміський дизель поїзд зупинявся. Щоб той дідок чи бабка під”їхали хоч раз в житті по той хліб. Але владі то до вибачте до одного місця….. Машини міняють мало некожного місяця, будинки строять як з переляку перед армагедоном, а попасти до них на прийом то легше голову об стіну розтовкти.
Категорія: Сім`я і суспільство | Переглядів: 1251 | Додав: Molot | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map