Головна » 2010 » Березень » 25 » Завершення паралімпіади 2010
14:58
Завершення паралімпіади 2010

Паралімпійська збірна України

повернулася повним складом на батьківщину


24 березня 2010 року з десятих зимових Паралімпійських ігор, що пройшли з 12 по 21 березня 2010 року у м.Ванкувер (Канада)  повернулась  національна збірна  – володарка 3 загальнокомандного місця на Паралімпіаді.

В аеропорту українських спортсменів-інвалідів зустрічали міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, заступник міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Анатолій Домашенко, інші посадові особи.

Наша збірна складалась з 26 спортсменів. Серед них 19 паралімпійців: 14 спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату і 5 - з вадами зору. Допомагали також боротися за перемогу 7 лідерів, які виступали разом із незрячими спортсменами. Команда виступала у трьох з п'яти видів спорту - біатлоні, лижних гонках та гірськолижному спорті.

Достойне місце серед паралімпійської збірної зайняли наші земляки - Юлія Батенкова з Ковеля та Юрій Костюк з міста Луцька. Волиняни не посоромили честь Волині і зробили вагомий внесок до скарбнички медалей завойованих українськими спортсменами.

За результатами ігор українські спортсмени здобули 19 медалей - 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових. У загальнокомандному заліку за загальною кількістю нагород Україна поділила третє місце з Канадою. Перше місце посіла збірна Російської Федерації, друге - у Німеччини.

Волиняни відзначилися тим, що мають на своєму рахунку:

Юрій Костюк

13 березня - срібло за гонку переслідування (біатлон 2,4 км)

20 березня - срібло за лижні гонки (естафета 3х2,5 км)

Юлія Батенкова

15 березня - срібло в індивідуальних лижних гонках (вільним стилем, 15 км.)  

17 березня - бронза за біатлон (12,5 км, індивідуальна гонка, довга дистанція) 

18 березня - срібло за лижні гонки 5 км (класика) середня дистанція  

20 березня - срібло за лижні гонки (естафета 1х4 км + 2х5 км)

Підсумовуючи результати паралімпіади слід зазначити, що всі спортсмени викладались на повну і результатом тренерської роботи та надлюдських зусиль їх вихованців став яскравий виступ нашої збірної. І тепер лише від уряду Держави залежить чи отримають люди, які прославили Україну, належну винагороду за свою працю. 



Фоторепортаж про зустріч збірної в аеропорту Бориспіль

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 754 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map