Головна » 2014 » Серпень » 25 » У Луцьку змагалися сильні духом
14:33
У Луцьку змагалися сильні духом

23 серпня, напередодні Дня Незалежності, у Луцьку пройшов фізкультурно-оздоровчий фестиваль  «На крилах віри». Захід було проведено під патронатом обласної організації «Інваспорт».

Цього разу представники інвалідних організацій Волинської області  змагалися у вправності та витривалості не в спортзалі, а під відкритим небом. Гарна погода дала можливість зібратися на спортивному майданчику по вул. Декабристів 23. Приймаюча сторона змагань – ВГО «Інваволинь», голова організації Валерій Бакаєвич.

Приймали участь у спотивному фестивалі команди з Горохова, Ратнівщини, Ковеля і Луцька. Луцьк представляли:  Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя», Волинська обласна громадська організація «Інваволинь» та обласна дитячо-юнацька спортивна школа інвалідів.

Заступник начальника Волинського «Інваспорту» Шевчук Василь Лукашович побажав учасникам змагань міцного здоров’я, благополуччя, нових спортивних перемог і життєвих досягнень.

В свою чергу, від заступника голови правління благодійної організації «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірини Констанкевич прозвучали привітання з Днем Прапора та наступним Днем Незалежності України.

«Сьогоднішні змагання, які відбуваються в тривожній атмосфері, але в передчутті свята, є дуже знаменними. Коли з’являється зневіра, то, дивлячись на вас, хочеться сказати, що справді, з вірою, з гартом, з впевненістю треба починати завтрашній день.», – сказала Ірина Констанкевич.

Хвилиною мовчання присутні пом’янули борців за волю та незалежність України, героїв Небесної сотні, бійців української армії, які загинули на сході України.

Організатори фестивалю підтвердили всім добре відому істину: коли говорять музи, то змовкають гармати! На відкритті змагань прозвучали патріотичні вірші, а танець дівчат зі спортивної школи поглинув усіх до споглядання краси і грації. Життя буде вирувати в Україні, доки наші діти вчаться танцям і плекають гармонію душі та тіла, а не освоюють гранатомети і політичні гасла.

Люди з немічними тілами, але з великою міццю духу розпочали свої змагання. Учасники фізкультурно-оздоровчого фестивалю виборювали першість з боччі, дартсу, гри в кеглі та перегонах і естафеті на візках. Керівництво змаганнями взяли на себе Шевчук Василь Лукашович  та Андрій Рожок, з «Інваспорту».  Тут є чому повчитись для місцевих організаторів подібних змагань. Чітке розподілення учасників по видах спорту, одночасне суддівство кількох видів, швидке підбиття підсумків змагань – все працювало на благо справі, тож змагання були проведені оперативно і  в стислий термін. А заявлено, на участь в фестивалі, було аж 11 команд!

   
   
   
   

Перше та друге місця в змаганнях з боччі зайняли горохівчани. Команди «Горохів -1» та «Горохів-2» були найсильнішими в цій грі (у фіналі вони змагались між собою). Це можна назвати довгоочікуваною і цілком заслуженою перемогою голови організації «Сонце любові» Ольги Дубінської. Будучи родоначальницею подібних фестивалів, Оля таки привела своїх підопічних на вершину п’єдесталу, де вони отримали золоту і срібну медалі з головного виду спорту змагань. Виражаємо найщиріші вітання «сонячним» спортсменам та їх керівникові!

   

У змаганнях з дартсу перше місце серед жінок виборола Надія Смик-Коменда, серед чоловіків – Володимир Фінюк (організація «Поршень Волині», голова Валентин Шабунін).

З кеглями найкраще впоралися Аня Сучко та Дмитро Петровський.

У перегонах на візках перше місце зайняла Марина Мажула з с. Замшани Ратнівського району (організація «Ратнівський Осередок Інвалідів») та Петро Літвінчук з Горохова.

   

Переможцем у естафеті на візках стала об’єднана  команда Ковеля та Ратного. Ковельчанин Василь Мельничук та житель селища Ратне Валерій Литвинець сформували тандем, який не вдалося перемогти нікому.

Всіх переможців змагань було нагороджено медалями і почесними грамотами та обдаровано памятними призами від фонду Ігоря Палиці.  Не обділили увагою і решту учасників змагань, їх також відзначили подарунками.

Голова ВОГО «Інваволинь» Валерій Бакаєвич розповів, що змагання до дня незалежності проводяться в Луцьку вже п’ятий рік поспіль.

«Змагання назвали «На крилах віри», бо кожна людина повинна мати віру і надію. Ми хотіли показати приклад сили волі здоровим людям. Дуже дякую за підтримку Департаменту соціальної політики, благодійній організації «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який підтримав змагання, надав призи, благодійним фондам, які надають засоби реабілітації, церкві «Милосердя» та всім небайдужим людям», - сказав Валерій Бакаєвич.

Після завершення змагань спортсменів та супроводжуючих осіб було запрошено до чаю та бутербродів. Голодні, втомлені, але задоволені собою учасники зібралися за столом. На розмови часу було обмаль. Підкріпивши свої сили і подякувавши організаторам змагань всі роз’їхались по домівках.

В черговий раз віра, любов і надія завзятих та оптимістично налаштованих людей перемогли скруту, байдужість і зневіру нашого суспільства.

СЛАВА ГЕРОЯМ, які перемагають неміч свого тіла і показують приклад, як радіти життю, а не воювати!

 

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 1258 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map