Головна » 2009 » Вересень » 19 » Лісова пісня неповносправним
18:57
Лісова пісня неповносправним

У «Лісовій пісні» зцілюють неповносправних
першою запрошеною гостею нового реабілітаційного відділення стала
художниця із Любомльського району Валентина Михальська.

У санаторії „Лісова пісня", що у селі Гаївка Шацького району, починає функціонувати нове реабілітаційне відділення травматології і ортопедії для хворих із проблемами опорно-рухового апарату. Це відділення не має аналогів у області. Воно унікальне тим, що тут зможуть проходити реабілітаційні курси навіть ті, хто переніс операцію із протезування суглобів. Своє здоров'я поправлять і ті, хто має хронічні хвороби — ревматичні, ревматоїдні, проблеми із хребтом.
Відкриваючи центр, голова облдержадміністрації зокрема сказав, що «ми стали свідками доволі серйозної події для всієї області і держави. Адже сучасний лікувально-реабілітаційний комплекс європейського типу із спеціальним обладнанням та апаратурою дозволить проходити реабілітацію хворим, які її потребують».
 
Микола Романюк оглянув відділення та поспілкувався з першими пацієнтами. Усі вони висловлювали задоволення умовами перебування та методиками лікування у центрі.
 
«Дійсно, тут створені належні умови, для того, аби пацієнти почували себе комфортно. Це й оснащені палати, відповідний душ, необхідна техніка, а також все для того, щоб люди могли відпочивати на території санаторію», - продовжив голова облдержадміністрації.
 
За словами Миколи Романюка, на відкриття відділення з обласного бюджету виділено 560 тисяч гривень. Тут мають нагоду оздоровитися одночасно 30 пацієнтів. Залишається відкритим питання щодо створення належних умов доступу хворих до пляжу. 
 
Голова облдержадміністрації подякував директору санаторію «Лісова пісня» Віктору Карпуку за ініціативу та наполегливість, а депутатам обласної ради – за підтримку у виділенні коштів на цю добру справу. «Тепер усім потрібно зробити хорошу рекламу, щоб про заклад знали в Україні», - зазначив Микола Ярославович. 
 
Дотепер на Волині не було жодної реабілітаційної клініки, що значно ускладнювало лікування такого контингенту хворих. В області щорічно травмується до 50 тисяч людей. Усім їм в післяопераційний період необхідна реабілітація. Смертність від травм та первинний вихід на інвалідність знаходиться на третьому місці після хвороб системи кровообігу та новоутворень і становить до 20 % від усіх захворювань. У працездатному віці питома вага інвалідів ще вища. Внаслідок травм первинну інвалідність отримують 13% працюючих, хвороб кістково-м’язевої системи – 10%.
 
Такий центр реабілітації хворих з ураженнями кістково-м’язевої системи є першим і єдиним на Західній Україні. Целікувально-оздоровчий заклад із найсучаснішим обладнанням (спеціалізовані тренажери для пасивної розробки суглобів кінцівок, апарати ударно-хвильової терапії для лікування запалень суглобів), інфраструктурою, комфортними палатами, адаптованими для цієї категорії пацієнтів під’їзними шляхами і побутовими пристосуваннями, а також вдалим поєднанням найновіших методик лікування, у тому числі нетрадиційних, з врахуванням місцевих лікувальних факторів.

На території санаторію «Лісова пісня» працює й грязьове відділення з місцевими торфами, які пройшли повне біохімічне та клінічне підтвердження на базі Одеського НДІ курортології.

— Задумка відкрити цей центр у нас зріла два роки, — розповідає заступник директора з медичної частини Руслана Дибель.
— Усе впиралося у кошти, адже, щоб облаштувати відділення, нам знадобилося півтора мільйона гривень. Велика увага у ньому приділена побутовим умовам хворих. Потрібно було не просто зробити ремонт у кімнатах і ліжка поставити, а підлаштувати усе для того, щоб інваліди-візочники почувалися там комфортно і безбар'єрно. Це спеціально облаштовані заїзд у кімнату, туалет, окремі душові. Нами також закуплено дуже серйозне обладнання: для пасивної розробки суглобів, для активної й апарат ударно-хвильової терапії. До речі такого обладнання з пасивної розробки суглобів, як у нас, на Волині немає у жодному медичному закладі. 
Як розповіла Руслана Дибель, першою запрошеною гостею нового реабілітаційного відділення стала художниця із Любомльського району Валентина Михальська.
— Ця талановита жінка вражає своїми розумом, глибиною душі й мужністю, — із захопленням каже пані Дибель. — Тож ми запропонували їй у санаторії оздоровитися безкоштовно, ну і заразом попросили її, як інваліда-візочника, вказати нам на ті чи інші помилки при обладнанні відділення. Хочемо, аби людям у нас було по-справжньому затишно, аби умови для них були якщо не ідеальні, то наближені до них. 
За словами Руслани Євгенівни, санаторій „Лісова пісня" продовжить добру традицію і оздоровлюватиме хоча б раз у місяць у цьому відділенні одного неповносправного безкоштовно.  
— Добре розуміємо, що є люди з дуже складними життєвими долями, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, тому хочемо хоч трохи їм допомогти, — вуде далі Руслана Дибель.  
Паралельно з новим реабілітаційним центром у санаторії запрацювало й відділення лікувальних грязей.
— Грязеве відділення у санаторії вже було більш як десять років тому, — розповідає пані Дибель. — З певних причин його діяльність було припинено. Проблема у тому, що раніше брали для потреб санаторію грязі з Білорусі, а тепер кордони закриті. Тому ми попросили спеціалістів Одеського науково-дослідного інституту курортології відшукати цілющі грязі на нашій території. Пошуки завершилися успіхом. Експерти встановили, що за фізико-хімічними властивостями наші грязі досить активні. На сьогодні вони проходять клінічні випробування у санаторії, ми їх уже призначаємо людям. Набираємо певний матеріал, аби довести, що вони ефективні. Наші грязі мають дуже широкий спектр лікування. Вони дуже помічні при хворобах суглобів, хребта, печінки, нирок, органів дихання, мають активну протизапальну й розсмоктувальну дії.  
У санаторії також проводиться реабілітація відпочиваючих із захворюваннями серцево-судинної системи та тих, які перенесли інсульт. Лікують тут також захворювання шлунково-кишкового тракту, органів дихання, опорно-рухового апарату, хребта, центральної нервової системи, ендокринної системи, шкіри. 
Оздоровлення в санаторії проводиться у тому числі на основі природних нетрадиційних методів, а якщо простіше, то фітолікування. Фітованни, фіточаї, фітоаплікації, фітоінгаляції, фітококтейлі — це далеко не весь перелік лікувальних процедур. За словами Руслани Дибель, працівники санаторію самостійно ведуть збір трав у лісах, на луках. Уже добре знають, як з ними поводитися, коли збирати, як сушити і зберігати. Є при санаторії і пасіка. Тож прекрасним доповненням до фіточаїв стає натуральний високоякісний мед. У „Лісовій пісні" постійно впроваджуються прогресивні лікувальні методи – гідроколонотерапія, мануальна терапія тощо. Людей, які дбають про вроду, у "Лісовій пісні" запропонують цілий комплекс косметологічних процедур для обличчя, а також антицелюлітні програми. Є тут також соляна шахта і тибетська сауна. Стосовно останньої, то вона не протипоказана навіть тим, хто має проблеми із серцем. Прекрасний засіб, аби позбутися шлаків і поліпшити обмін речовин. Як розповіла пані Дибель, тибетська сауна — це не просто сауна, а справжній ритуал, у якому є свої секрети. Адже процедура поєднує у собі очищення парою із фітотерапією, масаж — із водними процедурами.  
Як розповіла Руслана Євгенівна, щороку у санаторії оздоровлюється близько 5000 людей. Їдуть до цього казкового місця не лише з Волині, Львівщини, Києва, а й з Криму. Має "Лісова пісня" постійних клієнтів з Німеччини, Португалії, Польщі, Італії.


***
***

Категорія: Ліікувальні заклади | Переглядів: 1906 | Додав: volk
Всього коментарів: 1
1 ВоїнСвітла  
А людей з ДЦП там лікують?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map