Головна » 2009 » Грудень » 7 » Соціальна інфраструктура Луцька
16:36
Соціальна інфраструктура Луцька

Щоб інвалід не оббивав пороги
Відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності
інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів
соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 

На Волині завершується обладнання приміщень органів місцевої влади засобами доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Про це повідомили під час засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, що відбулося у Рожищенському районі.

Місце для серйозної розмови тут вибрали не випадково. Саме в цьому районі учасники наради мали можливість наочно ознайомитися з досвідом, який місцева влада набула під час реалізації заходів щодо полегшення життя інвалідів. Тут із загальної кількості об'єктів, що потребують обладнання пандусами, вже забезпечено облаштування засобами доступності усі приміщення місцевих органів виконавчої влади та аптечні заклади, майже сімдесят відсотків приміщень навчальних закладів та закладів охорони здоров'я, кожен другий заклад культури.

На засіданні комітету, яке провели його співголови - "будівельний" та "гуманітарний" заступники голови облдержадміністрації Василь Дмитрук та Святослав Кравчук -проаналізований також хід виконання заходів Регіональної програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів житлового та громадського призначення області всіх форм власності на 2008 - 2010 роки.

- У ході її реалізації облаштовано засобами доступності 96,3 відсотка приміщень місцевих органів виконавчої влади; 95,5 відсотка приміщень навчальних закладів; 96,2 відсотка закладів охорони здоров'я; 78 відсотків приміщень закладів культури та 79,8 відсотка аптечних закладів, - розповів Святослав Кравчук. - Нині при наданні архітектурно-планувальних завдань на проектування нового будівництва, реконструкції об'єктів житлового та громадського призначення в регіоні обов'язково передбачається будівництво пандусів.

Крім того, в області вжито заходів щодо розв'язання проблем транспортного обслуговування інвалідів. Для перевезення візочників у Луцьку придбано п'ять нових тролейбусів, що мають відповідні пристосування; ще один тролейбус переобладнано за рахунок коштів підприємства електрозв'язку. Шість пішохідних переходів в обласному центрі облаштовано світлофорами із звуковими зумерами, ще два таких світлофори діють у Ковелі. Влада цього міста, до слова, повністю пристосувала для потреб інвалідів-візочників залізничний вокзал.

Після останнього засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп більше уваги приділятиметься руху інвалідів на візках до вокзалів та автостанцій, зупинок громадського транспорту. Зокрема, облаштовуватимуться з'їзди з тротуарів на пішохідні переходи.



Категорія: Безбар`єрність | Переглядів: 1160 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map