Головна » 2009 » Листопад » 7 » Михальська Валентина - історія з життя
18:43
Михальська Валентина - історія з життя

 Повчитися мужності в інвалідів? 
Та я себе вважаю дуже слабкою, хоча інші кажуть ніби сильна...

  — Ні, мабуть, найперше здорові люди мають перейняти життєлюбність, енергійність, вміння жити не просто день до вечора, а від щирого серця намагатися зробити щось добре у цьому світі, залишити свій слід.
  — Все йде виключно від низької моралі. Ці питання насправді мало кого по-справжньому хвилювали. Так, про них зараз дуже багато говорять, тільки це нічого не дає, бо люди втратили любов і віру. Це два стержні, яких тепер у народі немає. І тому інваліди рідко коли відчувають дійсно щиру підтримку.
В. Михальська.
     
***
      Михальська Валентина Михайлівна, інвалід з дитинства І групи. В 1976 році через важку недугу перестала ходити, з 1985 року почала малювати. У творчому доробку художниці понад 800 робіт. Працює В. Михальська в основному з акварельними фарбами, проте багато творів виконані пастеллю, кольоровими олівцями, олійними фарбами, у техніці туш-перо. Всі різноманітні техніки художниця вміло використовує у написанні пейзажів, натюрмортів, портретів, іконопису, монотипій, книжковій ілюстрації.
    З 1995 року працює вчителем образотворчого мистецтва для проведення індивідуального часу в Хворостівській загальноосвітній школі. В 1991 році відбулась перша персональна виставка В. Михальської в м. Луцьку. Всього було організовано 18 персональних виставок художниці в різних містах України: Києві, Хмельницькому, Рівному, Львові, Кривому Розі, Запоріжжі.
       В. Михальська брала участь в III Міжнародній Виставці інвалідів, що проходила в м. Любліні (Польща), а також у XXVI та XXVII міжнародних конкурсах "Премія Миру", що відбувались в Італії. Брала участь у міжнародних конкурсах екслібрису, присвяченому Леонардо да Вінчі і Данте Аліг''єрі в Італії. В 2003 році на Волині заснована обласна мистецька премія ім. Валентина Михальської.
       Валентина є активною учасницею земляцького руху України. Земляцький рух, що зародився в Києві більш як десять років тому, перебуває у стані розвитку. Усе, що пов’язане з рідною землею, відгукується у серцях землячок. Особливо плідний на безкорисливі справи клуб «Волинянка», душею якого є Жанна Шнуренко. 

     Жіноцтво збирається у певний день і час щомісяця в земляцьких офісах. Зазвичай прихоплюють, щоб похвалитися, свої роботи (вишивки, картини, видання творів), а також нагороди, фотографії рідних, кулінарні вироби. Землячки познайомилися із художницею Валентиною Михальською. Завдяки допомозі жіночого клубу відбулася персональна виставка Михальської у Київському будинку художників. Художницю нагородили орденом княгині Ольги, посприяли оздоровленню у Феофанії під Києвом.
      Пані Валентина працює у жанрі пейзажу, але серед її творчого доробку є натюрморти, портрети, ілюстрації до дитячих книг, тощо. У 2004 році Валентина Михальська, інвалід І групи з дитинства, була нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Валентина Михайлівна мала 30 персональних виставок в Україні та за кордоном, зокрема в Італії та Польщі.


За матеріалами періодичних видань України.



Категорія: Візочники Волині | Переглядів: 2784 | Додав: volk | Теги: дубінська ольга, сундієв олексій, інвалідів, валентина михальська, владимир замшанский, інваволинь, новосад михайло
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map