Головна » 2010 » Вересень » 2 » Особливе ралі
22:34
Особливе ралі

Автоперегони

для інвалідів


Нещодавно у Чернівцях відбулося міжнародне ралі інвалідів «Буковинські Карпати-2010». У ньому на автівках з ручним керуванням змагалися прикуті до інвалідних візків люди.

Волинь представляли два екіпажі – пілот лучанин Валентин Шабунін зі штурманом Михайлом Новосадом та пілот з Горохова Анатолій Омельчук зі штурманом Ольгою Дубинською. 

Лучани прибули на змагання на своєму «Запорожці». Це був єдиний «горбатенький» учасник. Він скромно поглядав на своїх чотириколісних товаришів, котрими приїхали інші учасники ралі, – «Фольксвагени», «Шкоду-Октавію», «Пежо», BMW… Але завдяки вправному екіпажу саме волинський «Запорожець» обігнав більшість конкурентів не лише у своєму класі, а й значно потужніші авто, виборовши почесне п’яте місце у загальній турнірній таблиці.

Всього на змагання прибуло 19 учасників з України, Росії та Білорусі. Тривало ралі два дні. Спочатку вправлялися у мистецтві водіння на міських вулицях обласного центру Буковини, малювали «вісімки», задом заїжджали в гараж. Наступного дня вже мандрували по області й навіть вибралися на гірські перевали! Валентин Шабунін зізнається: наїздив за ці кілька днів понад тисячу кілометрів – авто «з’їло» 140 літрів пального.

На інвалідність три роки тому хлопця прирекла аварія. Захоплення вирвало з депресії і змусило задуматися над подальшим життям.
– То нічого, що ноги не працюють, головне – руки діють і голова, – підбадьорює сам себе і таких же товаришів по нещастю. – Можна і треба старатися повноцінно жити далі.

Участь у ралі «Буковинські Карпати-2010» – найтриваліша подорож, в яку на своїй «Ласточці» (так ласкаво Валентин називає авто) відправився господар. Зізнається, що придбав її у знайомих всього за 100 доларів. Скільки вклав – і не рахував, бо кузов був зовсім гнилий, «Запорожця» поварили і відремонтували (хлопець за спеціальністю інженер-механік автомобільного господарства). За рік, що на ньому їздить, уже намотав 18000 кілометрів!

– Цей вид спорту досить дорогий, – підкреслює мій співрозмовник. – З пенсії у 800 гривень недалеко заїдеш. Тож ми вдячні за допомогу в поїздці директору ТзОВ «Мавекс» Олександру Киці, директору Волинського регіонального управління «ПриватБанк» Миколі Романюку, власнику виробничо-комерційної фірми «Домінанта» Леонідові Джулінському. Бо організатори забезпечили житлом і харчуванням, а обслуговування автомобілів було за рахунок учасників. Хотілося б, аби знайшлися спонсори і допомогли створити на Волині повноцінну ралійну команду.

Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк
http://www.visnyk.lutsk.ua/content/view/10604/

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 1037 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map