Головна » 2010 » Вересень » 13 » Інваліди на святі фізкультурників
23:10
Інваліди на святі фізкультурників


Одинадцятого вересня в улюбленому місці відпочинку городян (центральному парку) вирував справжній спортивний майданчик. Після врочистого відкриття, на якому був присутній міський голова Богдан Шиба, на алеях та доріжках розпочалися змагання приурочені до дня фізичної культури і спорту України. Можливість відзначити свято спортивними змаганнями була надана всім охочим. Інваліди Волині не стали виключенням з числа ентузіастів. 

Завдяки старанню Валерія Бакаєвича і міського голови Богдана Шиби, до Луцька зібралися візочники, що проживають в різних куточках нашої області.

Значну частину учасників становила група мешканців місцевого геріатричного пансіонату. Кожен з присутніх інвалідів мав змогу спостерігати за змаганнями, і сам прийняти участь в перегонах на візках.

«Символічним» можна назвати заїзд на 200 метрів, бо змагатися один з одним не було бажання. Всі візочники, що відвідали захід, вже були переможцями. Адже багатьом довелося подолати сотню кілометрів дороги, аби лише дістатися до місця його проведення .  

Але призи були справжніми! Провівши «фантастичні» обчислення, і вирахувавши переможців, організатори свята надали почесні грамоти тріумфаторам: за зайняте перше місце – Степанові Підлузнюку, за друге – Валерію Бакаєвичу і за третю сходинку п’єдесталу – Пусь Миколі. Серед представниць прекрасної статі переможницею стала Вікторія Савчук.


ІІ -місце


І - місце


ІІІ - місце

Віка Савчук

Проте без подарунків не залишився жоден з візочників. Стараннями Бакаєвича Валерія та залучених ним спонсорів, кожному було видано гарний гостинець, а вручав його міський голова власноруч. 

Чи довго будуть берегти тепло рукостискання нашого мера всі, кого він привітав? – то справа кожного. А от ковбаса з подарункових наборів була порізана на бутерброди того-ж дня. В офісі вго «Інваволинь» продовжилось спілкування візочників.

Та не довгим було те спілкування, бо кожен мав поспішати аби дістатися домівки завидна. А діставалися інваліди до Луцька хто на «чём горазд»: хто на старенькому «горбатому», а хто мусив просити друзів аби ті доправили в обласний центр на іномарці. Тож дорожня епопея становила для кожного значну частину дня. Певні виплати на бензин взяв на себе Бакаєвич Валерій, а доставка по місту забезпечувалась безкоштовно, на давно нам знайомому бусику з символікою Спілки Самаритян на борту.

Після завершення заходу, хочеться висловити велику подяку особисто міському голові Богданові Шибі, членам товариства Червоного Хреста і волонтерам з Інституту Розвитку Людини, за опіку над інвалідами-візочниками і за гарно організоване свято. Всі ми сподіваємось на Вашу підтримку і надалі, а від себе обіцяємо завжди щиру подяку і прихильність.

Довідково:

Захід відбувся з ініціативи Волинської обласної громадської організації «Інваволинь» за підтримки Луцької міської ради.




Категорія: Інваспорт | Переглядів: 950 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map