Головна » 2010 » Травень » 15 » Екскурсія в Зимненський монастир.
19:01
Екскурсія в Зимненський монастир.



Святогорський Успенський Зимненський ставропігійний монастир на Волині- один з найдревніших на Русі. Стародавні Волинські перекази свідчать, що у 1001 році великий князь Володимир Святославович збудував на високому березі річки Луги два храми - Успенський і Троїцький. 

Заснувавши на Святій горі монастир, князь подарував образ Божої Матері, яким його благословив на шлюб з грецькою царівною Анною Константинопольський патріарх МиколаII Хризоверх. Ця ікона прославилася чудотвореннями й стала благодатною покровителькою Святої гори. Відтоді чудотворний образ є головною святинею Зимненського монастиря. Протягом віків було зафіксовано сотні чудесних випадків зцілення і благодатної допомоги Пресвятої Богородиці, явлених від святої ікони, які не припиняються й понині.

Цей образ був сімейною реліквією князя Володимира. 

Зимненська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці – одна з найбільше шанованих в Україні.

Головний собор Зимненського монастиря присвячений Успінню Пресвятої Богородиці. Нинішний храм був споруджений у 1495 році князем Федором Чорторийським на місці дерев’яної церкви, збудованої, ще рівно апостольським князем Володимиром. Трагічна доля спіткала цей храм: протягом своєї пів тисячолітньої історії він зазнавав численних руйнацій та перебудов. Останній раз за радянської влади храм стояв пусткою в напівзруйнованому стані. З відновленням обителі повстав з руїн і її головний храм. Було відновлено куполи, споруджено величний іконостас, стіни церкви прикрашено художнім розписом. 

Храм Святої Трійці – найбільш рання кам’яна споруда монастиря. Церква має форму ротонди, це вказує на її древність і свідчить про оборонне призначення. Нині ця древня святиня набула первісного вигляду і стала справжньою окрасою монастиря – завдяки рідкісному мармуровому іконостасу та унікальному візантійському розпису.

 Печери Зимненського монастиря ваблять прочан та туристів своєю таємничістю. 

10 травня цього року ми організували поїздку в Зимненський монастир.

(Переглянути фото) 


Про Святогорський Успенський Зимненський жіночий монастир пишуть багато книжок, розповідають по радіо.
Довелось і нам побувати в цьму намоленому місці. Подивитись історичну архітектуру Зимненського монастиря, помилуватись краєвидами місцевості і на повні груди вдихнути атмосфери блаженного смирення і радості.

Категорія: Релігія в нашому житті | Переглядів: 2600 | Додав: Valeriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map