Головна » 2010 » Березень » 12 » Діяльність спілки
16:48
Діяльність спілки

"ІНВАВОЛИНЬ"

голова спілки звітує про діяльність


В місті Луцьку існує Волинська обласна громадська організація "Інваволинь". Ми всі інваліди першої групи, пересуваємось за допомогою інвалідного візка. Міська рада надала приміщення в оренду, а ми своїми силами зробили ремонт та облаштували власний офіс.

Тепер маємо змогу часто збиратися разом для спілкування. При цьому обговорюємо різні питання, вирішуємо проблеми, допомагаємо один одному. Плануємо скористатися послугами реабілітолога, який зможе здійснювати фізичну реабілітацію, бо в ній існує нагальна потреба.

В організацію входять кілька десятків людей. Кожен стикається зі значними труднощами тому, що держава слабко підтримує і забезпечує необхідними засобами, та візками. Зараз тимчасово не працюють два заводи які мали-б виготовляти зручні інвалідні коляски, і ми не можемо отримувати їх в належному обсязі. В зв`язку з цим наш колектив «Інваволинь», дуже вдячний благодійникам з Німеччини за підтримку і надання гуманітарної допомоги. 

В людини котра надала нам інвалідні візки та ортопедичне обладнання (ліжка, матраци, електропідйомники) я був вдома, коли приймав участь в спортивних змаганнях організованих Німецькою стороною. Петро Чорний має гарний власний будинок. І дуже запам’яталось те, що біля будинку росте картопля, морква, столовий буряк і всіляка інша городина. Мені це нагадало маленьку Україну, облаштовану у себе вдома. 

Завдяки тісному спілкуванню з Петром Чорним та Миколою Рибоваленком, котрих я давно знаю, одного разу я отримав телефонний дзвінок з Німеччини і почув в трубці: «їдьте забирайте гуманітарний вантаж"... Я знаю що цю допомогу збирали цілим колективом і хотів забрати вантаж якнайшвидше. Але перевезти його було важко - криза. Та знайшлися люди, які допомогли: це - Олександр Михалусь і Анатолій Рудинець.

Ми дуже дякуємо друзям з Німеччини і України, бо нам був вкрай необхідний цей вантаж. В результаті ми підібрали візки для себе, а для багатьох інвалідів надали запчастини до їх колясок. П’ятеро людей, взагалі, отримали електричні візки, а багато хто - звичайні.

 Інвалідний візок – це ноги, за допомогою якого інвалід може пересуватись! Тож можна сказати, що Петро Чорний забезпечуючи нас візками дає змогу ходити і радіти навколишньому світу. 

Наша спілка допомагає не тільки членам спілки, а й іншим візочникам: запчастинами і тим, що маємо. Ми ремонтуємо візки і даємо їх в користування для тих хто їх потребує. 

Робота спілки не обмежується тільки цим. На державні свята ми проводимо спортивні заходи в яких залучені люди на візках, а також організуємо виставки творчих робіт (вишивки, картини, вироби з бісеру). 

 У Волинській області на базі санаторію ”Лісова пісня” відкрився реабілітаційний центр де можуть пройти реабілітацію і лікування люди на візках. Члени нашої спілки влітку 2009 року відвідали лікувальний заклад і залишились задоволенні. За що велика подяка Віктору Наумовичу (головному лікарю) та Руслані Євгенівні (начмеду), а з ними і всьому робочому колективу санаторію. 

 З травня місяця ми плануємо проводити спортивні і творчі заходи для людей на візках(запрошуємо учасників та спонсорів).
Наша спілка знаходиться за адресою : м. Луцьк, вул. декабристів 23,ВОГО”Інваволинь”
 тел.29-04-09, 095-588-50-64. 

Голова спілки: Валерій Бакаєвич 

P.S.
Я вже давно в інвалідному візку, але живу, спілкуюся, радію... Радію, що можу сам допомагати іншим, радію, що є люди які не проходять стороною і допомагають нам. Це дуже добре, бо Бог є всякого милосердя і доброти, і в цей не простий час нам треба бути милосердними один до одного. Дякую Богу, що Він продовжив моє життя і дає можливість прославляти Його добрими вчинками і молитвами.


Категорія: ІНВАВОЛИНЬ - діяльність | Переглядів: 1162 | Додав: Valeriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map