Головна » 2010 » Вересень » 3 » День фізкультурника
15:48
День фізкультурника




11 вересня в місті Луцьку (у парку ім. Лесі Українки, о десятій годині) розпочнуться заходи приурочені до дня фізичної культури і спорту України. Це свято, що відзначається кожного року у другу суботу вересня, є державним і встановлено «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об'єднань громадян…» згідно з Указом Президента України «Про День фізкультури і спорту» від 29 червня 1994 року № 340/94.

 
Членів Організації «Інваволинь» офіційно запрошено адміністрацією міста прийняти участь в культурно-масових заходах.
***
Заходи, для осіб з інвалідністю, включають:
***
 
- офіційне відкриття свята
- заїзд на візках
- естафета
- теніс



Всіх інвалідів Волинської області, що пересуваються на візках, прошу приєднатися до нас. Збиратися о 10 годині біля центрального входу в парк. Для осіб, котрим доведеться їхати з віддалених сіл дорожні витрати будуть компенсовані.

Після завершення офіційної частини, в офісі Організації «Інваволинь», всім учасникам змагань будуть видані подарунки, а дружнє спілкування завершиться смачним частуванням.

Валерій Бакаєвич.  

P.S.
Цього року в Україні свято фізичної культури і спорту проходить під гаслом: «Спорт для всіх єднає Україну!». Це назва шостої Всеукраїнської велоестафети, яка розпочалась 1 вересня в містах Чернівці, Луганськ і Севастополь, а завершиться 11 вересня в місті Києві. За трьома маршрутами рухаються велосипедисти до столиці нашої держави. На кінцевому єтапі їх число буде становити 300 осіб. Всі бажаючі можуть поповнити їх ряди. Загальна дистанція маршруту більше 4500 км. Представники областей України несуть прапори своїх регіонів і встановлять їх на майдані незалежності, в день фізкультури і спорту. 

Ми не можемо приєднатися до цієї славної когорти спортсменів. Але, своєю присутністю на святі в Луцьку, спроможні заявити про себе. Бо фізичні вправи для нас – це не тільки спосіб самовираження – то наш спосіб життя! Фізична активність, для інваліда, важлива як повітря. Вона дає можливість тримати в тонусі організм і, як результат, надає змогу подолати всі побутові труднощі. Але подолання побутових негараздів – це не межа наших прагнень. 

Перед цілим світом, цьогоріч, продемонстрували свої можливості волиняни – паралімпійці:
 
- за досягнення високих спортивних результатів на X зимових Паралімпійських іграх у Ванкувері (Канада), орденом «За заслуги» ІI ступеня нагороджено КОСТЮКА Юрія Ілліча – дворазового призера Паралімпійських ігор з лижних гонок і біатлону. 

- Орденом княгині Ольги II ступеня відзначено БАТЕНКОВУ-БАУМАН Юлію Вікторівну – багаторазову призерку Паралімпійських ігор з лижних гонок і біатлону. 

Лучани Костюк та Баденкова привезли на Волинь шість олімпійських медалей Ванкувера - по дві в індивідуальних лижній та біатлонних гонках, а третю , срібну медаль кожен з них виграв в естафетній гонці. Тому й нам потрібно зміцнювати себе фізично, щоб мати змогу твердо сказати: «я повноцінний громадянин суспільства!».

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 1506 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map