Головна » 2012 » Березень » 27 » Безкоштовні цифрові ТВ-тюнери для інвалідів.
12:16
Безкоштовні цифрові ТВ-тюнери для інвалідів.



Щоб отримати безкоштовно сет-топ-бокс (телетюнер для прийому цифрового сигналу), малозабезпечені громадяни повинні до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь праці та соціального захисту населення із відповідною заявою.

Нагадаю, в Україні здійснюється перехід на цифрове телевізійне віщання. Усього в цифровому пакеті буде доступно 32 телеканали.

Передбачається, що цифровий сигнал стандарту DVB - T2 буде кодуватися, і для перегляду ефірного ТВ знадобляться спеціальні тюнери. Перша партія таких декодерів уже надійшла в Україну. Очікується, що для звичайних користувачів ціна на приставки в роздробі складе близько 600 грн.

Такий порядок прописано в ухваленій 21 березня урядом постанові «Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».




Відповідно до постанови, безкоштовно сет-топ-бокси можуть отримати:

- усі інваліди першої та другої групи (у тому числі інваліди війни цих груп);

- інваліди війни третьої групи;

- особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

Безкоштовне надання сет-топ-боксів відбуватиметься за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення.

Зразки заяв та вся необхідна інформація з питань одержання, підключення та користування телетюнером будуть оприлюднені на стендах у місцевих органах соціального захисту, на офіційних веб-сайтах Держкомтелерадіо, Мінсоцполітики, місцевих органів влади, громадських організаціях захисту прав інвалідів тощо.

Крім того, найближчим часом розпочнеться інформаційна кампанія стосовно можливостей безкоштовного одержання телетюнерів.

До 1 серпня 2012 року Держкомтелерадіо збирає на основі заяв списки громадян, яким надаватимуть телетюнери, після чого починається доставка пристроїв.

«Доставка буде здійснюватись поштою по мірі надходження заяв громадян до органів соціального захисту та формування списків місцевими державними адміністраціями. Черговість доставки визначатиметься також по мірі надходження заяв. Тобто хто раніше подасть заяву, той раніше отримає телетюнер.

В державному бюджеті на 2012 рік на забезпечення незахищених верст населення сет-топ-боксами передбачено 350 млн 120 тисяч гривень. Держкомтелерадіо очікує, що зможе забезпечити цього року за ці кошти приблизно 685 тис. – 695 тис. сімей. Переможця тендеру на постачання бюджетних сет-топ-боксів мають визначити в першій декаді квітня.

З 26 березня у Держкомтелерадіо України працює телефон «гарячої лінії» (044) 239-61-09, за яким кожен може дізнатися про можливості безкоштовного одержання телетюнерів.
Категорія: Безбар`єрність | Переглядів: 6866 | Додав: volk
Всього коментарів: 2
1 veronika  
до 1 липня я подала батькові документи (він інвалід 1-ї групи ) до органів соціального захисту на отримання безкоштовного тюнера і досі ми не отримали , скільки ще чикати ?

2 Анатолій  
Як пересвідчитись, чи вислали вже тюнер і він десь затірявся, чи його ще мають вислати??

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map