Головна » 2011 » Квітень » 1 » Автобуси для інвалідів у Луцьку
18:59
Автобуси для інвалідів у Луцьку



Урочисте відкриття маршруту відбулося 31 березня на одній із зупинок громадського транспорту неподалік гіпермаркету «Там-Там».

Перший автобус, який представило ПП «АТП №1», має загальну пасажиромісткість 43 місця. Туди може поміститися за один раз троє людей на інвалідних візках. Крім того, у салоні є ще 15 посадкових місць.
[
З 1 квітня рух розпочне два таких спеціально обладнаних автобуси за міським маршрутом № 24 «Єршова-Вересневе».

«Маршрутки» з пандусами поки не будуть їздити за всіма маршрутами у Луцьку. За словами луцького міського голови Миколи Романюка, потрібно більш детально дослідити, де такі автобуси є необхідними, там і пускати їх на маршрути.

«Тут потрібно вивчити проблему, чи це потрібно. От наприклад, пандуси. Їх зараз наробили стільки, але заїхати на них не можна. Ми зараз запускаємо по різних маршрутах, а далі будемо координувати цю роботу», - зазначив Микола Романюк.

Люди з обмеженими фізичними можливостями нововведенню радіють, проте висловлюють свої побажання водіям.

«Хотілося щоб водії не були «шумахерами», адже що сидіти на сидінні, а що у калясці – є різниця. Тебе може викинути із неї. Щоб пам’ятав, що везе людей», - просить Валентин Шабунін, який змушений пересуватися на інвалідному візку.


Джерело відео: www.podrobnosti.ua


Водночас інваліди хочуть, аби водії не ігнорували їх, коли бачитимуть на зупинках громадського транспорту.

«Він повинен вийти допомогти - цей пандус вийняти та, мабуть, допомогти заїхати. Та й взагалі бути обережним, коли бачить, що заїжджає людина на візку», - переконаний Олексій Сундіїв, ще один інвалід-візочник.

Тим часом, перевізники розуміють, що такі нововведення потрібно впроваджувати, але зізнаються чесно – якби не умови конкурсу, то навряд чи купували б такі дорогі автобуси.

«На сьогоднішній день перевізники хочуть чи ні, але вони згідно із законом змушені це зробити. Якщо я вам скажу, що це була моя добра воля купувати автобус на 40% дорожчий, - то трохи покривлю душею. Проте потрібно повертатися обличчям до людей з особливими потребами і це треба робити», - зазначив директор «АТП №1» Олександр Шаміс.

Після проведення конкурсі на перевезення пасажирів містом також почнуть курсувати 4 автобуси ПРАТ «Луцьке АТП 10701» та 2 автобуси ТзОВ ВТП «Санрайз».

До речі, звичайні маршрутки коштують 390–400 тисяч гривень, а вартість автобусу для осіб із обмеженими фізичними можливостями збільшується приблизно на 100 тисяч гривень.

Категорія: Безбар`єрність | Переглядів: 1176 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map