Головна » 2009 » Серпень » 26 » Прикладне мистецтво неповносправних
18:49
Прикладне мистецтво неповносправних

24 серпня Театральний майдан Луцька гостинно приймав лучан та гостей міста.

24 серпня 2009 року на театральному майдані відбулася виставка-продаж картин членів нашої організації: Тетяни Білітюк, Володимира Свинчака та Шишолік Наталії. Була сонячна погода і дуже гарний день. На майдані біля театру було багатолюдно. На це свято всі були одягненні у вишиті сорочки. Я теж одягнув сорочку вишиту Білітюк Тетяною.
Представники Червоного Хреста весь час були поряд з нами. Ці гарні сестри милосердя два дні допомагали проводити виставку та збирали кошти для нашої організації. За цей час люди пожертвували більше 1000 гривень. Фінансова допомога для нас дуже потрібна. Потрібно придбати спортивні костюми та футболки але над цим ще потрібно працювати.
Голова спілки ССЛ Самиритян Ігор Ляшук допомагав у перевезенні. Того ж дня відбулося знайомство з Миколою Рибоваленком - українцем родом з Волині, що проживає в Німеччині. Пан Микола допоміг зібрати гуманітарний вантаж для Волині. 
Валерій Бакаєвич.



З нагоди Дня Незалежності України центр міста щедро майорів українськими вишиванками, виробами народних умільців та жовто-блакитними прапорами.

Особливу увагу привертала виставка робіт Волинської громадської організації інвалідів-візочників «Інва-Волинь». Першим і головним представником організації, який у вишитій сорочці зустрічав усіх зацікавлених, був Валерій Бакаєвич.

Представлені роботи, а саме: вишиті рушники, ікони, картини, милували своєю добротою та неповторністю. Авторами вишиванок є члени організації Тетяна Білітюк з Луцька та Наталія Шишолік з Маневич. Доля не завжди була прихильною до жінок, але наділила їх надзвичайним талантом до української вишивки. Роботи Тетяни та Наталії наскрізь пронизані високою духовністю та самовідданістю.

Ще кілька експонатів, які привертали увагу учасників святкування, були картини художника Володимира Свінчака. Треба зазначити, що Володимир отримавши травму шиї прикутий до візка, але найважче, що руки художника є майже нерухомими. Та незважаючи на такі перешкоди він створює неповторну красу.

Члени організації – люди з особливими потребами. Але попри усі негаразди і життєві труднощі вони несуть людям частину свого таланту та серця, зачасти докладаючи до цього неймовірні зусилля.

25.08.2009
головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ


 

Категорія: Творчість інвалідів | Переглядів: 962 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map