Головна » 2015 » Липень » 19 » Ратне фестиваль «Доброта без обмежень», для осіб з інвалідністю
20:38
Ратне фестиваль «Доброта без обмежень», для осіб з інвалідністю

19 липня 2015 року в смт. Ратне відбулися офіційні заходи, з приводу відзначення 71-ї річниці з дня визволення селища від німецько-фашистських окупантів, та з приводу  815-ї річниці від його заснування.  Святкові дні затьмарилися звісткою про загибель в зоні АТО вояка з Ратнівщини. Певні дійства розважального характеру скасували або перенесли на іншу годину, але спортивно-оздоровчий фестиваль «Доброта без обмежень», для осіб з інвалідністю, відбувся в назначений час.

Цього разу Ратнівський район відвідали команди Маневицького, Горохівського, Нововолинського районів та представники міста Луцька. Відправили на фестиваль своїх делегатів громадські організації «Сонце любові», «Інваволинь» «Поршень Волині», «Довіра»-Маневичі та «Довіра»-Нововолинськ. Від Ратнівщини участь в змаганнях приймали представники спортивної команди «Інваратне» Ратнівського районного Осередку Інвалідів.

Змагалися спортсмени в таких видах спорту: дартс, стрільба з пневматичної рушниці, стрільба зі спортивного лука, волейбол на тенісному столі та параолімпійський вид спорту – бочча.

Стрільба та дартс проводилися в індивідуальному заліку, серед чоловіків та жінок окремо. Командні види спорту – волейбол та бочча. Останній вид спорту був головним видом змагань.

Жодна з команд не покинула спортивний фестиваль без призів та медалей. В загальному заліку, найбільше число нагород та перше місце з боччі отримала команда Нововолинська, від громадської організації «Довіра», голова Міньковська Валентина Миколаївна. Пам’ятні подарунки та грамоти за участь отримали всі гості фестивалю.

На запрошення відвідати фестиваль відгукнулися: керуюча справами районної ради Чернуха В.М., головний лікар центральної районної лікарні Бегаль М.Г., начальник Управління соціального захисту населення Бебес М. Ф., керівник фінансового управління райдержадміністрації КовчЛ.С., радник голови ОДА Харлампович А.А та ін..

Щиро дякуємо за матеріально-фінансову підтримку, яку (ще на початку року) виділили керівники Ратнівського району, для забезпечення роботи осередку інвалідів. На частину виділених коштів була закуплена спортивна форма для команди «Інваратне» та спортивний інвентар для проведення спортивно-оздоровчого фестивалю. В подальшому, планується організувати ще ряд заходів, і до кінця бюджетного року всі виділені кошти будуть освоєні, згідно плану. Все це стало можливим завдяки підтримці колишньої голови Ратнівської райдержадміністрації Цепух Л.Г. та нинішнього голови районної ради Макарука М. М.

Дякуємо, за співпрацю і найбільш активну участь у нашому житті, співробітникам територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ратнівського району. Низький уклін всім працівникам школи-гімназії ім.. Газіна, які приймали участь в підготовці та проведенні фестивалю, і , персонально,  директору навчального закладу – Власюк Катерині Павлівні.  Територія школи гарно пристосована до потреб людей з інвалідністю, і вже давно стала центром проведення подібних заходів. Своїх зусиль до спільної справи доклали й учні школи-гімназії: Колотюк Сергій, Супрунюк Владислав і Жук Ілля, стали надійними помічниками при проведенні змагань.

Всім, не згаданим в цій статті але незримо присутнім в наших душах і в наших серцях, людям, які допомогли організувати свято, щиро дякуємо! Нехай Ваші власні проблеми вирішуються так само швидко і легко, як Ви посприяли вирішенню наших!

Свято спорту і незламності духу відбулося! З приводу досягнень і прорахунків будуть зроблені свої висновки. Але поки що висновок один: Ратнівщина знову підтвердила свій статус, - батьківщини добрих, мужніх і гостинних людей!

 


 

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення ІІ-го фізкультурно-оздоровчого фестивалю «Доброта, без обмежень» серед осіб з інвалідністю

І. Мета і завдання

            Фестиваль проводиться з метою налагодження взаємозв’язків між людьми з обмеженими  фізичними можливостями, та залучення їх до занять фізичною культурою і спортом.

ІІ. Керівництво

            Загальне керівництво з організації та проведення фестивалю бере на себе Ратнівський районний осередок BOO ВОІ СОІУ при участі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ратнівського району, і сектору молоді та спорту райдержадміністрації, безпосереднє проведення спортивних змагань покладається на головну суддівську колегію.

ІІІ. Термін і місце проведення

            Захід відбудеться 19 липня 2015 року в смт. Ратне, вул. Центральна 50 (школа-гімназія ім. Газіна та прилеглий парк).  Приїзд учасників фестивалю і спортивних команд до 10-ї год. 00 хвилин. Прийом заявок, оформлення протоколів змагань до 11-ї год. 30 хвилин. Урочисте відкриття змагань об 11-й год. 40 хвилин.

 

ІV. Учасники фестивалю

До участі в фестивалі та спортивних змаганнях допускаються особи жіночої і чоловічої статі (2001 р.н. та старші), які мають інвалідність – ураження опорно-рухового апарату, ДЦП та інші захворювання. Від кожної організації, установи, території дозволяється брати участь 2 командам (6 учасників), представник і супроводжуючі. Склад однієї команди 3 учасники незалежно від статі.

 

 

V. Програма фестивалю

  1.  Приїзд учасників та спортивних команд                                 до  10 год. 00 хв.
    (загальний збір на території школи-гімназії ім. Газіна).
  2. Сніданок                                                                                                10 год. 20 хв.
  3. Прийом заявок, оформлення протоколів змагань                   до 11 год. 30 хв.
  4. Урочисте відкриття фестивалю                                                        11 год. 40 хв.
  5. Початок спортивних змагань                                                            12 год. 00 хв.

    Спортивні змагання, по видах спорту:

1

Волейбол на тенісному столі – команда (не залежно від статі)
3 учасники в команді

2 столи

2

Дартс ( чол., жін.) – кидки проводяться з відстані 3 м.

2 мішені

3

Стрільба з пневматичної рушниці (чол., жін.) – відстань 5 м
5 пострілів (2 пробних 3 залікових).

2 рушниці

4

Стрільба зі спортивного лука (чол., жін.) – відстань 10 м
4 постріли (2 пробних 3 залікових).

2 луки

5

Бочча – команда (не залежно від статі) 3 учасники.

2 компл. мячів

 

  1. Обід та нагородження призерів                                                       15 год. 00 хв.

 

VI. Умови проведення фестивалю

            Фестиваль проводяться відповідно до умов даного Положення та згідно діючих правил спортивних змагань з вказаних видів програми.

Змагання в особистому заліку проводяться з дартсу, та стрільби з лука і рушниці, командні – бочча  та волейбол. У змаганнях з бочча та волейболу дозволяється формування команди з кількох організацій, установ і територій. Організаторам змагань дозволяється вносити зміни до програми змагань. Система проведення змагань визначається суддівською колегією перед початком змагань. Право на вирішення спірних питань, які не вказані в цьому положенні, надається головній суддівській колегії.

VII. Підготовка місця проведення фестивалю та безпеки при його проведенні

            Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів»

  • підготовка спортивних споруд покладається на їх власника;
  • власник спортивної споруди не менше, ніж за дві години до початку змагань, зобов’язаний повідомити головну суддівську колегію про її готовність до проведення змагань.

При виконанні вимог суддівської колегії та при порушенні техніки безпеки на спортивних змаганнях спортсмен дискваліфікується до кінця змагань. Відповідальність за стан здоров’я учасників фестивалю та спортивних змагань, крім випадків травмування під час змагань, несуть медичні установи за місцем проживання учасників, які дали дозвіл спортсменам на участь у даних змаганнях.

VIII. Заявки

            Заявки, встановленого зразку, на участь у змаганнях, подаються в головну суддівську колегію в день приїзду учасників і команд на змагання (або попередньо організаторам фестивалю), завірені медичною установою та організацією, яка направляє учасників на змагання.

Заявка

                        на участь_________________________________________________

                        _________________________________________________________

                        Місце проведення _______________ Дата проведення___________

 

П.І.Б.

Рік народ.

Пенсійне посвідчення

Нозологія

Підпис лікаря

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            До змагань допущено ____ осіб                          (__________________________)
            Керівник медичної установи                               (__________________________)
            Керівник установи, організації                            (__________________________)

В головну суддівську колегію, крім заявки, подаються заявки на участь у змаганнях з вказаних видів програми:

Заявка

            команди______________________________________________________

            на участь у змаганнях___________________________________________

 

 Прізвище, ім’я

Рік народження

Примітка

       Команда № 1

 

 

 

 

 

 

 

 

       Команда № 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Представник команди                                                      (________________________)

На кожного учасника змагання необхідно мати підтверджуючі документи – паспорт або свідоцтво про народження чи пенсійне посвідчення.

IX. Фінансування

            Витрати, пов’язані з проведенням фестивалю, придбання медалей, грамот, оплата роботи суддівської колегії, медичне обслуговування та харчування учасників, після проведення змагань, – за рахунок фонду Ратнівського районного осередку BOO ВОІ СОІУ.  Проїзд і харчування учасників до змагань – за рахунок організації, що відряджають.

X. Нагородження

Переможці і призери змагань з видів спорту нагороджуються медалями та грамотами організаторів змагань

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 1175 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map