Головна » 2013 » Серпень » 26 » Раллі "Дорогами Волині" - "Інваволинь нова"
14:03
Раллі "Дорогами Волині" - "Інваволинь нова"

На День Незалежності у Луцьку зробили свято для інвалідів-візочників, які навіть у такому становищі не облишили любов до емоцій та адреналінових розваг. 24-25 серпня на теренах нашої області статувало Міжнародне авторалі «Дорогами Волині»  серед осіб з особливими потребами на автомобілях з ручним керуванням. Урочисте відкриття Міжнародного автораллі відбулося  на проспекті Волі.

Змагання проходили під егідою Автомобільної федерації України, «Дорогами Волині» організували обласна громадська організація «Інваволинь-Нова» (Валентин Шабунін, Михайло Новосад) за підтримки Луцької міської ради, Волинського обласного благодійного фонду «Рідна Волинь»,  Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Його учасників привітав міський голова Микола Романюк. «Я радий вітати у нашому місті мужніх людей, які своїм прикладом довели, що фізичні вади не можуть стати перепоною в досягненні високої мети. Тож хай переможе сильніший. Бажаю вам щастя, успіхів, сімейного благополуччя, спортивної наснаги», – сказав Микола Ярославович.  

Голова Волинської обласної громадської організації «ІНВАВОЛИНЬ-НОВА» Валентин Шабунін розповів, що такі авторалі уже п’ять років поспіль проводяться у Києві та Чернівцях. Тож цього року вирішили передати естафету Волині. Шабунін подякував колегам, що прибули із Світловодська, Києва, Боярки, Павлограда, Вінниці, Житомира, Чернівців, Придністров’я і Росії. Подібні заходи об’єднують людей, створюють додаткові можливості для спілкування.

На запрошення взяти участь у змаганнях зголосилося понад два десятки екіпажів. Як бачимо крім машин з України, були представлені також авто з, Білорусі, Придністров’я, Росії.

Олександр Проскурін та Андрій Полукаров приїхали з Білгородської області РФ. Вони розповідають, що уже кілька років займаються автоспортом на машинах з ручним керуванням. У Росії такі ралі проводять лише у Москві, але білгородці слідкують саме за українським календарем змагань. Традиційними, зокрема, стали перегони у Києві, Чернівцях, Івано-Франківську. У Луцьк Олександр і Андрій завітали уперше. Та, як обіцяють організатори, ралі «Дорогами Волині» теж будуть щорічними.

Цього року маршрут перегонів проліг із Луцька до Шацька і назад. Змагання проходили у кілька етапів і тривали два дні. Машини були розбиті на три класи за об’ємом двигуна. Окрім суто перегонів організатори передбачили й спец ділянки, а також автомобільний слалом. У змаганнях взяли участь 22 екіпажі.

Стартували учасники змагання 24 серпня від пам’ятника Т.Г. Шевченку на проспекті Волі.  У перший день змагань пілоти їздили по місту, орієнтуючись по місцевості, змагалися в автослаломі, виконуючи чудернацькі фігури. Приємно, що серед водіїв транспортних засобів були не тільки чоловіки, а й жінки.

Наступного дня о восьмій годині ранку змагання продовжилися по маршруту Луцьк-Ковель-Любомль-Шацьк. Приємно було спостерігати в с. Світязь, як учасники, будучи неповносправними людьми, фінішували з усмішками на обличчях, життєрадісними та сповненими оптимізму, чого іноді так бракує нам, здоровим. Вітав учасників автопробігу Сергій Стаднік, начальник у справах сім’ї, молоді та спорту Шацької РДА.  Зробивши невеличку перерву у селі, учасники автопробігу змогли побувати на озері Світязь, хто хотів – скупатися у його чистих водах. Учасники авторалі у с.Світязь могли також придбати унікальні шацькі сувеніри на згадку про озерний край.

 Заключним етапом змагань стала спецділянка Шацьк – Любомль –Володимир-Волинський –Луцьк та вручення пам’ятних призів учасникам змагань. Кубки, медалі та цінні подарунки учасники змагань отримали з рук міського голови Миколи Романюка.

Так, перемогу у І класі отримав екіпаж з міста Сміла: Микола Баландін та Наталія Капустян. У ІІ класі першими дісталися фінішу представники з міста Світловодськ Юрій Гончаренко та Мечіслав Криштафор. Переможцем у ІІІ класі стали Сергій Кечельніков та Ганна Карпінська (м.Київ). У абсолютному заліку перемогу здобув екіпаж з міста Світловодськ: Юрій Гончаренко та Мечіслав Криштафор.

Луцький міський голова Микола Романюк подякував ініціаторам проведення змагань - Валентину Шабуніну та Михайлу Новосаду. «Завдяки таким змаганням ви всі можете зустрітися, поспілкуватися між собою. «Те, що ви побували в Луцьку – для нас велика честь. Ви своїм особистим прикладом показали й доказали, що не дивлячись ні на що в цьому житті, якщо хочеш, то всього можна добитися», – наголосив міський голова.

Також Микола Романюк подякував керівнику готельного комплексу «Світязь» Юрію Карвіні за поселення та організацію харчування учасників змагань.

Джерело: відділ інформаційної роботи Луцької міської ради
Категорія: Інваспорт | Переглядів: 1015 | Додав: volk | Теги: раллі, дорогами волині, інваволинь-нова
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map