Головна » 2009 » Грудень » 10 » Проблеми удосконалення надання послуг
17:56
Проблеми удосконалення надання послуг

***
Медична, професійна та соціальна реабілітація

9 грудня в рамках заходів, приурочених Міжнародному дню інваліда, у Луцькому прес-клубі реформ проведено засідання круглого столу на тему «Проблеми удосконалення надання послуг з медичної, професійної та соціальної реабілітації». 

Учасниками заходу стали представники різних громадських організацій інвалідів, зокрема, Фонд активної реабілітації неповносправних, асоціація «Особлива дитина», УТОГ, Волинська обласна громадська організація інвалідів-візочників «ІнваВолинь», УТОС та інші. 


Розпочав засідання заступник начальника Головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Олександр Жураківський. Він ознайомив присутніх з інформацією щодо кількості неповносправних осіб, які проживають у Волинській області, та послугами, які надає вищезазначене управління для осіб цієї категорії. Чисельність інвалідів станом на 1 листопада становить 76373 особи. 

Голова громадської організації Фонд активної реабілітації неповносправних Ганна Гапанюк наголосила на актуальності проблеми надання послуг неповносправним особам. Дуже важливим на сьогодні є якісне заповнення індивідуальних програм реабілітації інваліда медико-соціальними експертними комісіями.

Начальник бюро медико-соціальної експертизи управління здоров′я облдержадміністрації Григорій Вдовенко зауважив, що вивчення та удосконалення заповнення індивідуальних програм реабілітації інваліда при призначенні групи інвалідності перебуває на постійному контролі. 

Перший заступник директора обласного центру зайнятості Світлана Мишковець акцентувала увагу присутніх на важливості системного та індивідуального підходу до вирішення проблем неповносправних осіб. Крім того, зазначила на необхідності підтримки соціально відповідальних роботодавців та формування активної життєвої позиції у осіб з обмеженими можливостями.

Голова Волинської організації українського товариства сліпих Юрій Симончук підкреслив, що споживацьке ставлення осіб з обмеженими можливостями до суспільних благ повинно бути викорінене. Адже в боротьбі за кращу освіту, працю чи інші сфери життя, основна увага оточуючих людей повинна звертатись не на ступінь інвалідності, а на професійний рівень спеціаліста. І досить важливою є реальна самооцінка кожного неповносправного.

Питання, які підіймали запрошені, стосувались усіх сфер реабілітації неповносправних осіб. На закінчення заходу відбулась презентація документального фільму про роботу польського реабілітаційного центру для психічно хворих громадян «Золота рибка». Основною цінністю фільму є наочна демонстрація індивідуального підходу та ефективність трудової та психологічної реабілітації. А це означає, що лише гуманність, терпіння та формування активної позиції допоможуть повноцінно інтегруватись у суспільство.
10.12.2009
головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ

Категорія: Безбар`єрність | Переглядів: 892 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map