Головна » 2010 » Червень » 2 » Перевибори голови організації
17:27
Перевибори голови організації




Початок червня місяця відзначився зміною керівництва нашої організації. Станом на 1 червня 2010 року, за результатами позачергових звітно-виборчих зборів, головою громадської організації «Інваволинь» було обрано Петрина Олену Олексіїївну. Дійсний, на той час, голова Бакаєвич Валерій Михайлович склав з себе повноваження.

 За присутності десяти членів організації, що становить  необхідний кворум для голосування і прийняття відповідних рішень, було проведено звітно-виборчі збори. На яких був вислуханий звіт голови організації Бакаєвича Валерія Михайловича про роботу за період його головування. Роботу визнано не задовільною на даний час, і поставлено питання про зміну керівництва для забезпечення подальшого розвитку . Поіменним голосуванням Бакаєвич Валерій Михайлович зміщений з посади. На вакантну посаду було висунуто кандидатури Новосад Михайла Ростиславовича та Петрина Олени Олексіївни.

 Новосад Михайло висловив самовідвод. Про не можливість обрання Олени Олексіївни на посаду голови звучали застереження через те, що вона не є членом організації і не відповідає критеріям відбору та зарахування – не належить до інвалідів-візочників. Проте  Бакаєвич Валерій висловив зауваження, що йому було певною мірою важко співпрацювати з державними та іншими інстанціями через проблеми доступності соціальної інфраструктури міста, і людина без інвалідності зможе краще виконувати свої обов`язки.  Вислухавши всі аргументи «за» і «проти» було проведено голосування. За результатами якого Петрина Олену Олексіївну було зараховано в члени організації і обрано її головою.

 Новообраний керівник добре знається на роботі з інвалідами. Так сталося, що цій гарній жінці яка сама (дякувати Богу) не є інвалідом, достеменно відомі всі сторони життя людини з травмою опорно-рухового апарату. Мати Олени (Кашпрук Ніна Федорівна) відома багатьом інвалідам-візочникам нашої області.  Створена жінкою громадська організація певний час займалась діяльністю  по забезпеченню інвалідів візками та реабілітаційною технікою. Отримані від закордонних донорів засоби реабілітації розподілялися між інвалідами області.

 Знаходили інваліди громадську організацію через просте оголошення в газеті,  і могли звернутися  до Ніни Федорівни щоб отримати візок. Дочка Олена в той час допомагала матері вести справи і була надійною опорою та підтримкою в скрутних ситуаціях.  Вона  добре знає, що таке життя по лікарнях і санаторіях, і як то важко при цьому займатися  благодійною діяльністю.

 Коли мати дівчини, після тяжкої хвороби, покинула цей світ, то залишила дочці своє здатне до співчуття серце і (сподіваємось) талан та розум, що будуть допомагати нинішній голові організації в її діяльності.

***

 

***

З обранням на посаду Петрина Олену Олексіївну привітали колишній голова Бакаєвич Валерій Михайлович та почесний гість зборів Стецюк Сергій Микитович.


 

Довідка:

Стецюк Сергій Микитович голова Волинської обласної організації інвалідів.

Волинська обласна організація (ВООІ) була створена на базі Волинської обласної Асоціації інвалідів та ветеранів, яка була заснована ще в 1991 році, а з 1994 року ВООІ є членом ВОІ СОІУ.

 За цей час Волинська обласна організація інвалідів зросла як чисельно з 389 до 874 членів), так і якісно. Зараз ВООІ нараховує понад 13 тисяч членів, зареєстровано 3 міських і 12 районних осередків.

 Волинською обласною організацією інвалідів засновані чотири підприємства, а саме: ЦСТРІ "ЕНЕРГІЯ 1", підприємство "ГПК", які займаються ремонтно будівельними роботами, підприємство "ЗОРЯ ПЛЮС", що ремонтує оргтехніку, та художньо самодіяльне підприємство "ЛУЧАНИ". Загальна кількість працюючих на цих підприємствах 140 чоловік, серед яких більша частина інваліди ІІ-ІІІ груп.

 ВООІ з метою поліпшення становища людей з обмеженими фізичними можливостями регіону співпрацює з Управлінням праці та соціального захисту населення, Регіональною комісією з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, управлінням ПФУ, депутатами, благодійними організаціями тощо.

 ВООІ ставить своїм завданням у майбутньому створити не менше 5-ти малих підприємств районними осередками та побудувати реабілітаційно оздоровчий центр на озері Світязь в смт. Шацьк, де можна було б оздоровлювати до 25 ти людей з обмеженими можливостями та придбати одну із фахових професій.

 Організацією проводяться семінари, круглі столи, конференції, де обговорюються проблеми життєдіяльності інвалідів Волинщини та шукаються шляхи їх вирішення.

 Основна мета ВООІ - домагатися, щоб кожен інвалід відчував себе повноцінним громадянином своєї держави.


Категорія: ІНВАВОЛИНЬ - діяльність | Переглядів: 1317 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map