Головна » 2010 » Вересень » 15 » Репортаж Тетяни Білітюк
01:02
Репортаж Тетяни Білітюк

Перемога сили духу

над слабкістю тіла


Жила була звичайна людина - з руками, з ногами. Вона ходила, будувала свій дім, садила сад, ростила дітей, і раптом – повна темрява, а потім яскраве світло операційної, холодні стіни лікарняної палати, суєта людей в білих халатах, заплакані обличчя рідних... Потім лунає наче з-під землі, - „Буде жити. Але... до кінця свого життя пересуватиметься в інвалідному візку...” Інвалід - це слово звучить як вирок, повна безнадія, або кінець всьому: мріям, планам, майбутньому. В голові поселяється одна єдина думка - краще смерть. Але виринає німе запитання: ”А може ще не пізно?”

І от Господь милістю своєю, зробив мені великий подарунок - послав в моє життя людей з такою ж нестримною жагою до життя як в мене.

11 вересня 2010 року під панронатом Луцької міської ради у парку ім. Лесі Українки відбулось незвичайне дійство: проведення фізкультурно-спортивного свята присвяченого дню фізичної культури та спорту. Серед учасників рівноправними членами були і тридцять інвалідів-візочників з усієї області. 

На запрошення голови ВОГО „Інваволинь” відгукнулись організації інвалідів м.Новолинська та м.Ковеля. На особливу повагу і вдячність заслоговують голови цих організацій В.Міньковська, Н.Славікова ,та голова спілки Самаритян м. Луцьк І.Ляшук (за наданий транспорт для перевезення інвалідів), та приватні особи, які пожертвували своїм вільним часом, щоб привезти інвалідів з м.Горохова, смт.Ратне, смт. Ст.Вижівка і смт. Торчин.

На подолання дистанції 100 м на візках вийшло пітнадцять пар учасників. По закінченні змагання визначились три переможці. Це С.Підлознюк, В.Бакаєвич з м.Луцьк, та М.Пусь із Ст.Вижівки. Їх було нагороджено цінними призами. Але й ті хто виявився слабшим не залишився без подарунків, які щедро надали ВАТ ”Волинь-Холдинг” Хольгер Зіцлер, директор мережі магазинів „ПАККО” Микуліч В.М, та приватний підприємець Забіяка С.

В наш час коли виникає так багато нарікань на сучасну молодь нам випало щастя спілкуватися з юнаками інституту розвитку людини ”Україна”: Д.Гомунчук, В.Ніколайчук, та дівчатами ВНУ ім.Л.Українки: Л.Кисилюк,Л.Нечепорук, які підставили свої сильні молоді руки під плечі людей обділених долею фізично. З особливою повагою і шаною хочеться відзначити провідного спеціаліста Волинської обласної організації Червоного Хреста Люшук Ольгу Іванівну, яка на протязі року співпрацює з організацією „Інваволинь” віддаючи свій вільний час, любов, милосердя, підтримку нам. Всі ми від щирого серця дякуємо Луцькому міському голові Шибі Б.П. та заступнику Пархом’юк А.І. за фінансосу підтримку. Хай оберігає Господь Вас і ваші оселі та дарує всілякі гаразди і благословіння. Висловлюємо надію на подальшу співпрацю.

Для всіх присутніх 11 вересня в парку ім.Л.Українки назавжди залишитьтся доказом перемоги сили духу над слабкістю тіла.

Це дійство було б неможливим якби не організаторські здібності голови Волинської обласної громадської організації « Інваволинь » пана Валерія Бакаєвича. Це його щоденна самовіддана жертовна праця є прикладом справжньої любові до ближнього. Слова істини прозвучали в промові Валентини Міньковської на імпровізованих зборах, що відбулися в офісному приміщенні ВОГО « Інваволинь ». – « Очі у людини – це дзеркало дцші, - сказала Валентина ,- подивіться в очі Валерія – ці волошкові очі випромінюють любов, повагу і відданість. В них немає і крихти лукавства ».

А мені на думку часто приходять, напевно, всім знайомі слова Р. Кіплінга « Ми з тобою одної крові, брате, допоможи мені ». Отож звертаюсь до всіх людей, не зважаючи на те, хто ви є: вчитель чи медик, бізнесмен, чи інвалід на візку, прислухайтеся до цих слів і нехай вони стануть Вашим девізом на все життя.

Білітюк Тетяна.

P.S.
Нам дуже потрібні кошти. для діяльності та розвитку.
Офicне приміщення ВОГО «Інваволинь» знаходиться за адресою:

43020 Волинська обл., м. Луцьк, вул. Декабристів, 23,

т. 29-04-09,

e-meil: Invavolyn@rambler.ru , моб. 0955885064
Голова ВОГО « Інваволинь » Валерій Бакаєвич

наші реквізити:

ВЗРУ «Приват-Банк», МФО 303440, код ЄДРПОУ 35963813, р/р 26009060131936


Категорія: ІНВАВОЛИНЬ - діяльність | Переглядів: 1349 | Додав: Valeriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map