Головна » 2013 » Червень » 18 » Як ділять гроші інвалідів
17:31
Як ділять гроші інвалідів


Інваліди просять захистити їх від дій новопризначеного директора Фонду соціального захисту інвалідів Ігора Забокрицького.

Про це йдеться у їх відкритому листі на ім'я прем’єра Миколи Азарова, міністра соціальної політики Наталії Королевської та глави комітету Верховної Ради Валерія Сушкевича, повідомляє "Українська правда".

Вони розповіли, що "понад 7 років діє життєво важлива для всіх громадян з інвалідністю програма таборів реабілітації, яку ініціювали інваліди України на виконання Закону "Про реабілітацію інвалідів".

"Програма допомагала інвалідам шляхом фізкультурно-спортивної реабілітації здобути навички незалежного життя, навчитись пристосовуватись до тих бар’єрів, які перед нами ставить суспільство", - зазначають інваліди в листі.

Підписанти листа повідомляють, що зараз ця програма "фактично знищується".

"Чи знає міністр соціальної політики, що "крутий дядько" від бізнесу Ігор Забокрицький, який призначений нею керівником Фонду соцзахисту інвалідів (з її передвиборчого списку), запросто викидає інвалідів з реабілітації", - запитують вони.

Інваліди уточнюють, що "він зараз зриває проведення таборів реабілітації для Вінницького, Волинського, Закарпатського, Івано-Франківського, Харківського, Чернігівського та Львівського регіонів".

"Інваліди з різними ураженнями, планували брати участь у таборах реабілітації, і були уже у списках по областях, за останні копійки придбали квитки зі своєї мізерної пенсії, які ми зараз просто втратили, адже нашу реабілітацію відмінив директор Фонду інвалідів...", - йдеться в листі.

"Вже два тижні інваліди чекають підпису на реабілітаційні заходи, що фінансуються з Фонду соціального захисту інвалідів, великого бізнесмена, який сидить на грошах інвалідів", - зазначають інваліди.

Звернення підписали глава правління всеукраїнської громадської організації інвалідів "Група активної реабілітації" Ярослав Грибальський, виконавчий директор Володимир Азін, інструктори активної реабілітації цієї організації Олег Колпаков, Ірина Твердохліб, Олександр Сухан та Валерій Темнеков.

Також серед авторів представник асоціації незрячих юристів Олег Лепетюк, представник ГО "Генерація активної дії" Богдан Мойса, інструктори активної реабілітації Володимир Кушко і Уляна Смирнова.

Раніше повідомлялося, що 3 грудня у минулому році у Міжнародний день людей з інвалідністю близько 50 інвалідів на знак протесту перекрили рух дорогою до реабілітаційно-спортивного центру на Західній Україні.

час публікації: 7 березня 2013 р., 21:11


ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ

Двоє представників ВГО інвалідів "Група активної реабілітації" стверджують, що не підписували відкритого листа, направленого проти директора Фонду соцзахисту інвалідів Ігора Забокрицького. Про це йдеться в листі за підписом інструкторів активної реабілітації цієї організації Олександра Сухана та Валерія Темнекова, передає "Українська Правда".

Раніше вони значилися серед підписантів відкритого листа на ім'я прем’єра Миколи Азарова, міністра соціальної політики Наталії Королевської та глави комітету Верховної Ради Валерія Сушкевича, в якому йшлося про фактичне знищення програми таборів реабілітації для інвалідів.

"Ознайомившись з листом, ми були шоковані! Як люди, які писали цього листа, можуть бути такими непорядними? Чому пан Сушкевич підставляє порядних людей, які навіть не в курсі його шахрайських справ? Ми впевнені, що цього листа написав сам Сушкевич. Кого, як не пана Сушкевича треба гнати з парламенту та звідусіль! Хто, як не він, зробив свій бізнес на нас, інвалідах? Його турбує не реабілітація інвалідів, а бажання заробляти гроші на інвалідах. За гроші, які він за 7 років присвоїв, можна вже врятувати і реабілітувати тисячі інвалідів", - йдеться в суботньому листі.

"Ми за те, щоб реабілітація проходила в регіонах в реабілітаційних центрах за місцем проживання та в санаторно-курортних закладах. Щоб власті дійти до інваліда, треба окремо фінансувати регіони, а не пана Сушкевича", - додають інструктори.

Вони заявляють, що жодного подібного листа не підписували і взагалі сумніваються в існуванні такого листа.

"Просимо взяти до уваги, що якщо ми не підписували цього листа, то і інші фігуранти можуть про це не знати. А значить даний лист – це інсинуація, направлена на усунення з посади людини, яка почала руйнувати корупційні схеми у такій важливій соціальній справі як захист інвалідів", - вважають Сухан та Темнеков.

Раніше повідомлялося, що листа, в якому інваліди просять захистити їх від дій новопризначеного директора Фонду соціального захисту інвалідів Ігора Забокрицького, підписали глава правління всеукраїнської громадської організації інвалідів "Група активної реабілітації" Ярослав Грибальський, виконавчий директор Володимир Азін, інструктори активної реабілітації цієї організації Олег Колпаков, Ірина Твердохліб, Олександр Сухан та Валерій Темнеков.

Також серед авторів значився представник асоціації незрячих юристів Олег Лепетюк, представник ГО "Генерація активної дії" Богдан Мойса, інструктори активної реабілітації Володимир Кушко і Уляна Смирнова.

час публікації матеріалу: 9 березня 2013 р., 20:13



НОВИНИ КАНАЛУ "ІНТЕР" НА ЦЮ ТЕМУ


видео ВІД 30.04.2013



Категорія: Спілки інвалідів України | Переглядів: 1027 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map