Головна » 2010 » Лютий » 21 » Гуманітарна допомога з Німеччини
13:00
Гуманітарна допомога з Німеччини

Інвалідні візки від німецького благодійника
***
***
щороку надходять на Волинь у вигляді гуманітарного вантажу

У мешканця міста Вальтерсдорфа, українця за походженням, Петера Чорного (його батьки виїхали в Німеччину в 1938 році) чуйна до чужої біди душа. Попри свою інвалідність (у 27 років чоловік потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і нині пересувається у візку) він допомагає неповносправним людям і в Німеччині, і в Україні повноцінно жити. Щороку чоловік передає на Волинь гуманітарну допомогу - інвалідні візки, спеціальні ліжка, піднімальні пристосування для ванн, інші аксесуари, які полегшують життя людям з обмеженими фізичними можливостями. Колишній яхтсмен, член паралімпійської збірної Німеччини з цього виду спорту Петер Чорний особливо піклується про волинських спортсменів-інвалідів, які мають порушення опорно-рухового апарату. Вдячний Петеру й чемпіон, володар срібних і бронзових медалей Паралімпійських ігор з лижних гонок і біатлону лучанин Юрій Костюк, який в числі перших отримав зручний, маневрений німецький візок. Подаровані коляски допомагають хлопцям повноцінно жити, займатися улюбленими видами спорту. Волиняни з обмеженими можливостями, які брали участь в рекреаційних іграх у Німеччині, побували в гостях у пана Петера. Серед них був й Валерій Бакаєвич, керівник громадської організації інвалідів «ІнваВолинь».
  - Мене вразило, як у сім'ї Петера, а ми його називаємо Петром, бережуть свою українськість - традиції, мову, - розповідав Валерій Бакаєвич. - У його будинку - всюди вишиті рушники, картини, серветки. А на клаптику землі - справжній український город - гарбузи, картопля, морква.
  Пан Петер часто приїжджав на Волинь, де знайшов гарних друзів. Серед них й сім'я Цвидів-Савчуків із села Струмівка Луцького району, у якій росте хворий хлопчик Антон. Він не розмовляє і не ходить, має проблеми з диханням. То ж Петер Чорний регулярно передає йому пристрої для дихання. Подбав й про спеціальні стільці, візок. Торік під час святкування Дня незалежності в Луцьку він зустрівся з Валерієм Бакаєвичем. У розмові з'ясувалося, що молода організація «ІнваВолинь» потребує спонсорської допомоги. Валерій розповів, що планує зайнятися ремонтом інвалідної техніки. Петер відразу ж зголосився допомогти запчастинами до неї, запевнив, що передаватиме й візки. І нещодавно на адресу організації надійшов гуманітарний вантаж - 20 ортопедичних ліжок, візки, памперси, піднімальні пристрої для ванни, протипролежневі матраци, інші аксесуари для реабілітації. Правда, гуманітарний вантаж довгенько йшов до адресата - півроку його тримали на митниці, поки дали дозвільні документи на ввіз. До речі, усі клопоти з розмитненням, доставкою до Луцька взяли на себе волинські благодійники Анатолій Рудинець і Олександр Михалусь.
  Допомогу людям з обмеженими можливостями Петер Чорний вважає своїм обов'язком. Пройшовши через страждання - тривалий час лежав на лікарняному ліжку, - він взявся допомагати українським інвалідам, бо з власного досвіду знає, що зручний візок і підтримка друзів так багато значать для цих людей.
***
***

Волинські інваліди отримали допомогу з Німеччини
***

***

http://pravda.lutsk.ua/news/18443/


***

http://voltv.com.ua/2010/02/06/


ПРОСИМО ВИБАЧЕННЯ ЗА ПОМИЛКУ, ЯКУ ЗРОБИЛИ ВИДАННЯ,

ЩО ОПУБЛІКУВАЛИ ВИЩЕЗГАДАНІ СТАТТІ.

ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА НАДІЙШЛА БЕЗ ЗАТРИМКИ

І В НАЛЕЖНИЙ ЧАС!

САМЕ ЗАВДЯКИ ВТРУЧАННЮ АНАТОЛІЯ РУДИНЦЯ І МИХАЛУСЬ ОЛЕКСАНДРА,

ЯКІ ВЗЯЛИ НА СЕБЕ ВЕСЬ КЛОПІТ З МИТНОГО ОФОРМЛЕННЯ І ДОСТАВКИ ВАНТАЖУ.

ОСОБЛИВА ПОДЯКА ПАНУ ПЕТЕРУ ЧОРНОМУ 

І ВОЛОНТЕРАМ ТА БЛАГОДІЙНИКАМ З НІМЕЧЧИНИ,
ЩО НАДАЛИ ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ.

***


Володимир Замшанський




Категорія: Благодійні організації | Переглядів: 1299 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map