Головна » 2009 » Вересень » 20 » Рекреаційні ігри в смт. Залізний Порт
18:47
Рекреаційні ігри в смт. Залізний Порт

У волі – сила
***
Так називалися ІІІ Всеукраїнські рекреаційні ігри серед інвалідів

Ігри проходили з 10 по 18 вересня у смт. Залізний Порт Херсонської області. Учасники ігор – інваліди різних нозологій, змагалися між собою у різних видах спорту.Проблеми інвалідів для суспільства є таємницею за сімома замками. Адже на українських вулицях дуже рідко можно побачити, людину у візку, або з ознаками ДЦП. Воно й не дивно – вітчизняна архітектура зазвичай не дозволяє візочникам виїхати навіть із власного будинку. А коли вони все ж вибираються до міста, люди, за радянською звичкою, старанно відводять очі. Адже тоді, окрім всього іншого, не було й інвалідів. 

  Сучасні інваліди, наче заправські ямакасі, долають бар'єри, які колись звело супільство. І рекреаційні ігри покликані наблизити їх до громади. Упродовж 10 днів більше 200 атлетів змагалися за призові місця в таких видах спорту, як баскетбол, футбол, настільний теніс, стрільба, дартс, шахи та шашки. А також фітбол, тобто аналог футболу, де замість звичайного м'яча використовується м'яч розміром приблизно з візочне колесо. 

  Підтримує рекреаційні ігри і влада. Так, вже третій рік поспіль заходи проводилися за підтримки Міністерства праці та соціальної політики України. «Ми вдячні вам за співпрацю з громадськими організаціями інвалідів, - наголосила під час відкриття ігор Алла Куца, головний спеціаліст департаменту по роботі з інвалідами Міністерства праці та соціальної політики України. - Міністерство завжди відкрите для подальшої спільної роботи». 

  За словами учасників змагань, останнім часом інваліди все частіше «виходять у світ». Поступово і подекуди споруджуються пандуси та руйнуються бар'єри, як архітектурні, так і ті, що діють у свідомості наших співгромадян. «Головне – не медаль. Ви вже перемогли, коли приїхали на рекреаційні ігри, – сказав, вітаючи учасників змагань, Вадим Карпенко, голова виконавчого комітету Конфедерації, – Адже й на візку можна жити «на повну».
***
Стаття з офіційного сайту


***
Члени громадської організації «Інваволинь» були запрошені на рекреаційні ігри в Залізний порт Херсонської обл.
В іграх брали участь п’ять спортсменів: Бакаєвич В.М., Новосад М.Р.,Шабунін В.О.,Дубинська О.В.,Колісова Н.П.,а також група підтримки Олег та Ольга.
Спортсмени брали участь в таких видах програм як: «Гонки на короткі та довгі дистанції», «Баскетбол» 
 Пінболл, Теніс, Дартс, естафета та стрільба із пістолета, Більярд, шашки та шахмати. 
***
null

null

***
У нашому арсеналі 16 медалей, з них чотири золоті місця, сім срібла і п’ять бронзових. Наша команда здобула четверте місце з п’ятнадцяти команд, за що була нагороджена двома кубками. Крім цього була нагороджена грамотами і дипломами. 
Крім змагань був відпочинок на березі моря. 
Категорія: Інваспорт | Переглядів: 2212 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map