Головна » 2011 » Лютий » 28 » Група Активної Реабілітації - від волонтера до професіонала
14:22
Група Активної Реабілітації - від волонтера до професіонала




В лютому місяці закінчила свою реалізацію програма "Від волонтера до професіонала". В рамках цієї програми всеукраїнська громадська організація "Група активної реабілітації" направляла в Керч своїх тренерів для роботи зі студентами КЕГИ ТНУ.
[
Координатор проекту "Від волонтера до професіонала" Тетяна Фоміна розповіла сайту KERCH.COM.UA, що з керченськими студентами тренінг проводився втретє  . Вони вже прослухали лекції "Інвалідність. Волонтерство" і "Безбар'єрна архітектура. Універсальний дизайн".

Цього разу  студентам пропонувалося не тільки прослухати рекомендації із профілактики травматизму при наданні допомоги людям в інвалідних колясках, але й одержати практичні навички: реабілітологи самі піднімали людей, що пересуваються на колясках, по сходах.

"Хлопці поділилися враженнями від тренінгу в анкетах. Багато хто написали, що тепер знають, як надати допомогу, не нашкодивши собі, - сказала сайту KERCH.COM.UA Тетяна Фоміна. - Реабілітологи писали, що допомагати візочникам не так складно, як це здавалося, і вказували, що інформацію, отриману на тренінгу, вони вважають корисною".


Про проект

Для виконання ряду Постанов Кабінету Міністрів України про інклюзивну  й інтегровану освіту ,створення відповідних програм  у навчальних закладах , обладнання безбар'єрного середовища для всіх категорій громадян України Всеукраїнська громадська організація інвалідів "Група активної реабілітації" ініціювала даний проект.

Мета проекту:
сприяти формуванню активних громадян, які будуть будувати інклюзивне суспільство. Ціль втілювалась за допомогою проведення серії тренінгів для студентів кримських ВУЗІВ.

Завдання проекту:
-звернути увагу студентів різних спеціальностей на категорію людей з інвалідністю, як на рівноправних членів суспільства. Підняти рівень знань студентів  у цій сфері і в супутніх темах;
-сприяти вихованню толерантності стосовно   людей з інвалідністю;
-сприяти більш свідомому вибору майбутньої професії (педагог, фахівець із фізичної реабілітації, медичний працівник, психолог і ін);
- підняти статус волонтера серед молоді;
-прилучити студентів до участі в суспільному житті свого міста(заходах громадських організацій) як  волонтерів.

У рамках проекту проводився цикл тренінгів для студентів вищих навчальних закладів Криму по наступних темах:
- ІНВАЛІДНІСТЬ,
 -ІНКЛЮЗИВНЕ СУСПІЛЬСТВО, ІНКЛЮЗИВНЕ УТВОРЕННЯ,
 -ВОЛОНТЕРСЬКИЙ РУХ,
- УНІВЕРСАЛЬНИЙ ДИЗАЙН, БЕЗБАР'ЄРНА АРХІТЕКТУРА
-СПОРТ ЛЮДЕЙ З  ІНВАЛІДНІСТЮ
-ДІЯЛЬНІСТЬ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ І ДЕРЖАВНІ ПРОГРАМИ
-СУПРОВІД ,ТЕХНІКА Й СПОСОБИ ПЕРЕМІЩЕННЯ ЛЮДЕЙ У КОЛЯСКАХ
-ПРОФІЛАКТИКА ТРАВМАТИЗМУ.

Студентам-Слухачам курсу буде надана можливість попрацювати волонтерами на заходах місцевих громадських організацій або в межах Криму.

Тренінги проводили лідери організації, які пройшли навчальні семінари ВГО "Група активної реабілітації",а також регіональні тренери проекту "Інклюзивна освіта в Україні". З 7 тренерів проекту,5 чоловік інструктори на колясках.

Початок програми: жовтень 2010 року. Строк виконання.6 місяців.
Проект проходив за підтримкою й фінансуванням:  USAІ ,UNІTER, PACT.

Учасники проекту:
Республіканський вищий навчальний заклад "Кримський інженерно-педагогічний університет"(Сімферополь), Економіко-гуманітарний інститут Таврійського національного університету(Керч), Південноукраїнський національний педагогічний  університет ім.Ушинского(Севастополь), Європейський університет (філія в Севастополі).

Партнери  в проекті:
Національна Асамблея інвалідів України, Севастопольське відділення Союзу організацій інвалідів України, Кримська Республіканська установа "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей і молоді з функціональними обмеженнями"м.Керч, Севастопольський міський центр спорту інвалідів "Інваспорт", громадські організації Криму, Центр соціальних служб для родини, дітей і молоді м.Севастополь.
 


Керівник  проекту: Фоміна Тетяна,
член Правління ВГО "Група активної реабілітації", голова Севастопольського осередку.

050 9174350   fomіna7@rambler.ru         
Категорія: Спілки інвалідів України | Переглядів: 1071 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map