Головна » 2010 » Липень » 11 » Фіміам - табір "Завіт"
13:44
Фіміам - табір "Завіт"

"Фіміам" 


 
В період з 28 червня по 2 липня цього року в селі Сокиричі Ківерцівського р-ну. (що за 30 км від Луцька) церквою «Фіміам» був організований християнський табір «Завіт». Направленість – християнсько-просвітницька робота для людей з обмеженими фізичними можливостями.
 
На базі колишнього піонерського табору, за кошти іноземних релігійних громад, проводились заняття по вивченню Біблії та заходи соціальної реабілітації інвалідів. Волонтерами з Волині й інших регіонів України на практиці була реалізована «вища міра соціальної справедливості». На відміну від тої, що практикувалась за часів Радянського Союзу нинішня справедливість – не розстріл, а повернення до життя приречених до страти.
 
 

 
Саме так! Бо як можна назвати людей котрі живуть без Бога в серці? – «приреченими до страти», не інакше. Ту приреченість представники церкви намагалися скасувати добрим словом і гарним ставленням. А проповіді та славлення Бога було поставлено на службу благій цілі. Але важко за кілька днів викупити від гріха і очистити душі, що роками купалися в зневірі та відчаю.
 
 
 

Організатори змогли добре підготувалися до зустрічі осіб з особливими потребами: забезпечили доступність житлових приміщень, приміщень санітарно-гігієнічних та залу для харчування. А це лише малий перелік потреб інваліда які потрібно було задовольнити.
 

 


їдальня


корпус 2


вмивальник

душова


туалет
 
Не все було передбачено та влаштовано належним чином. Табір проводився на базі старих Радянських приміщень і скрутні побутові ситуації поставали на кожному кроці. Допомога була потрібна при підйомах на круті пандуси, при пересіданні на ліжко і у візок, при вмиванні та прийнятті гігієнічних процедур. Але людину у візку оточувала ціла юрба охочих допомогти. Крім того завбачливі організатори передбачили мобільний медичний пункт, і такої проблеми як відсутність медикаментів чи медичної допомоги не поставало зовсім. Вершиною «цивілізації» був спа-салон. Дівочі зачіски мінялися мало не щодень, і навіть макіяж та манікюр були доступні для вибагливих модниць.
салон
швидка медична допомога
працівники їдальні
 
На ряду з усіма культурними та фізкультурними заходами не забувалося слово Боже. Заняття по ознайомленню з Біблією стали для багатьох тим початком з котрого відкриється цікавість. А вже вона, в свою чергу, посіє в душі потяг до Святого Писання.
***

славлення Бога
 
Думаю саме такий намір мали члени церкви «Фіміам» коли збирали під одним дахом Християн різних концесій. Адже членом табору міг стати будь хто. Від не хрещених до баптистів і православних – ось перелік контингенту, що п’ять днів населяв Луцький ліс. І задоволеними з перебування лишилися не тільки злющі волинські комарі, а й кожен з учасників табору. Представники старшого покоління, що прибули з геріатричного пансіонату, взагалі від’їжджали «зі сльозами на очах».
***
 
Тож щиру подяку всім членам євангельської церкви "Фіміам», за проведену роботу і терпіння, готовий висловити кожен.
А побажання одне – зустрітися знову! 

 

Категорія: Релігія в нашому житті | Переглядів: 1322 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map