Головна » 2015 » Травень » 23 » фестиваль, для осіб з інвалідністю, «На крилах віри».
22:34
фестиваль, для осіб з інвалідністю, «На крилах віри».

З ініціативи голови громадської організації інвалідів «Інваволинь» Валерія Бакаєвича, та за сприяння Центру інвалідного спорту Волині «Інваспорт», при матеріально-фінансовій підтримці фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», 23 травня 2015 року, в Луцьку за адресою Декабристів 23, відбувся щорічний спортивно-оздоровчий фестиваль, для осіб з інвалідністю, «На крилах віри».

Культурно-масовий захід, який при створенні, мав суто спортивну направленість, виявляє тенденцію перерости в повноцінний фестиваль, для взаємного спілкування, знайомства, та можливості проявити себе. Види спорту не обтяжують і не призводять до прикладання надмірних зусиль, адже учасниками змагань являються люди з певними вадами здоров’я. При виявленні першості в індивідуальному заліку, і в командних видах спорту, організатори змогли створити атмосферу невимушеності, яка межувала зі здоровим азартом та прагненням до перемоги.

Команда з Ратнівщини в складі: Коротинської В.П, Філь М.П, Лукьянюк А.П,Мажули М.А, Литвинець В. С, Паржаюк П.З. та Цепух Л.Г. (яка взяла на себе роль куратора поїздки), прийняла участь у всіх видах змагань. Організаторами були заявлені наступні види спорту: заїзд 50 м. на інвалідному візку на швидкість, кидки м’яча на відстань, змагання з дартсу, кеглів та командний параолімпійський вид спорту – бочча.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Першу перемогу нашій збірній принесла Філь М.П.  В змаганнях з дартсу учасниця набрала найбільшу кількість балів та посіла цілком заслужене перше місце. Найбільш порадувала перемога з боччі. Цей вид змагань завжди є досить інтригуючим та непередбачуваним. Цього разу наша команда, у складі Коротинської В.П. Мажули М.А. та Лукянюк А.П., у фінальному раунді перемогла команду геріатричного пансіонату, з міста Луцька. Золоті медалі з даного виду спорту згодом виблискували на грудях переможців. В індивідуальному заліку, найбільшу кількість медалей завоювала Мажула М.А. – три золотих медалі та одна бронза. Завдяки старанням та волі до перемоги, збірна з Ратного завоювала перше місце в загальному заліку команд.

Рівень та організація проведення заходу заслуговує всіх похвал. Змагання проходили з кількох видів спорту одночасно, тому потребували мінімум часу для їх проведення. Ще на етапі організації культурно-масового заходу, в кожному запрошенні для команд було вказано необхідний перелік документів, для допуску на змагання, та порядок оформлення списків учасників. Попередній запис, реєстрація спортсменів та суддівство проводились працівниками «Інваспорту» оперативно та узгоджено.

Закривала фестиваль церемонія нагородження та вручення подарунків. На цьому етапі звучали виступи голови «Інваспорту» Гащина В.Д. голови ВГО «Інваволинь»   Валерія Бакаєвича, параолімпійського чемпіона з зимових видів спорту Костюка Юрія та ін..

Хочемо висловити безмежну подяку Ратнівській районній державній адміністрації, Ратнівській районній раді та головному лікарю районної лікарні Бегалю М. Г. за надану підтримку в організації поїздки для команди "Інваратне". А також організаторам фестивалю «На крилах віри», за надану можливість для фізичного розвитку та взаємного спілкування. Всі учасники покинули Луцьк задоволеними. Подарунки від фонду Ігоря Палиці були надані кожному учаснику, не залежно від отриманих перемог. Але найбільшим подарунком для кожного стала перемога над самим собою: над власною неміччю, лінню та побутовими негараздами, бо життя має тривати, за будь-яких обставин!

Категорія: Інваспорт | Переглядів: 918 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map