Головна » 2010 » Червень » 20 » Благодійні організації
18:31
Благодійні організації

Благодійні організції

Світу, Німеччини та Волині

Коли маєш так багато грошей як у деяких олігархів, не знаєш, куди їх витратити. Одні витрачають їх на шикарні машини, вілли й багато чого іншого. Інші ж діють більш розсудливо й засновують на них благодійні організації, вкладають гроші в медицину або нові технології. Для людини, що опинилась в скрутному становищі постає питання: як знайти допомогу, і до кого потрібно звернутися аби ту допомогу оримати? Аби Ви могли орієнтуватися в даному питанні, представляю загальній увазі найбільші у світі благодійні фонди, а також перелік громадських організацій Німеччини, що розгорнули свою діяльність в Україні. Цікавою, для широкого загалу, буде й інформація про десятку найбільших благодійників Волинської області.
 
СВІТОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ
 
1. Фонд Білла й Мелинди Гейтс (Bіll & Melіnda Gates Foundatіon) http://www.gatesfoundation.org/
Вірячи в те, що всі люди являють рівну цінність, засновник компанії Mіcrosoft Білл Гейтс разом зі своєю дружиною Мелиндою в 2000 році заснували однойменний благодійний фонд, вклавши в нього 106 млн доларів. Основна мета фонду - це боротьба з важкими захворюваннями, допомога бідним верствам населення, підтримка організацій та охорони здоров'я. На початку 2006 року Уоррен Баффет (Warren Buffett) друга сама богата людина планети (після Білла Гейтса) пожертвував до фонду Білла й Милинды Гейтс 10 мільйонів акцій своєї компанії. У квітні 2006 року бюджет цього фонду перевищив 33 млрд доларів. Це означає, щоб не втратити свій статус благодійного фонду, він повинен щорічно робити пожертвування на суму не менш 1.65 млрд доларів. Бил Гейтс витрачає не тільки свої заощадження, але й свій дорогоцінний час.
 
2. Британський благодійний фонд "Wellcome Trust" http://www.wellcome.ac.uk/
Благодійний фонд Wellcome Trust був заснований в 1936 році в Лондоні на честь пам'яті фармацевтичного магната Генрі Уэлкома (Henry Wellcome). Фонд займається фінансуванням наукових і медичних досліджень, захистом життя людей і тварин. У вересні 2005 року на рахунку фонду перебувало 23,2 мільярди доларів. Благодійний фонд Wellcome Trust заслужив звання найбільшого благодійного фонду у Великобританії й посів друге місце у світі по величині свого бюджету серед всіх благодійних організацій.
 
3. Медичний інститут Говарда Хьюгса (Howard Hughes Medіcal Іnstіtute) http://www.hhmi.org/
Медичний інститут Говарда Хьюгса був заснований льотчиком, кінематографістом і магнатом розважальної індустрії Говардом Хьюгсом в 1953 році. Спочатку бюджет цього фонду складався тільки з 75,000 тисяч акцій авіаційної компанії Hughes Aіrcraft, але після смерті Говарда в 1976, бюджет фонду виріс до 4 мільйонів доларів в 1975, і до 15 мільйонів в 1978 році. Протягом всього цього часу інститут фінансував багато досліджень в області генетики, імунології й молекулярній біології. У середині 1980- х років компанія General Motors викупила Hughes Aіrcraft, завдяки чому ціна на акції виросла в кілька разів і у вересні 2005 року бюджет фонду поповнився до майже 15 млрд доллавров.
 
4. Благодійний фонд "Lіlly Endowment" http://www.lillyendowment.org/
В 1937 році Джозиан К.Лилли Старший (Josіah K. Lіlly, Sr.) разом зі своїми синами заснував фонд Lіlly Endowment, Іnc, на основі фармацевтичної компанії Elі Lіlly. На той момент бюджет благодійного фонду складався з 13 відсотків акцій компанії, згодом фонд відділився від фармацевтичної компанії й сьогодні нараховує 10,8 млрд доларів. Даний фонд фінансує в першу чергу проекти й дослідження в області охорони здоров'я, утворення й духовної сфери. Фонд Lіlly Endowment - сама більша в Сполучених Штатах організація, що займається головним чином місцевими проектами, оскільки 60- 70 відсотків своїх пожертвувань він віддає на добродійність своєму рідному штату Індіана.
 
5. Благодійний фонд Форда (Ford Foundatіon) http://www.fordfoundation.org/
Даний фонд був заснований в 1936 році Эдзелем Фордом і двома главами компанії Ford Motor. Основна мета благодійної установи Форда полягає у фінансуванні наукових, освітніх і благодійних проектів. На сьогоднішній день фонд також займається підтримкою демократії, поліпшенням організацій і викорінюванням бідності. Одним з перших проектів цього фонду була телекомунікаційна станція Natіonal Educatіonal Televіsіon, що пізніше замінила Publіc Broadcastіng Servіce. Наприкінці 2006 року бюджет цієї організації склав приблизно 12 млрд доларів. Тільки цього року фонд пожертвував майже 530 млн доларів на розвиток економіки, організацій, засобів масової інформації, мистецтва, і захист прав людини.
 
6. Фонд Роберта Вуда Джонсона (Robert Wood Johnson Foundatіon) http://www.rwjf.org/
Фонд Р.В.Джонсона був заснований в 1936 році Робертом Вудом Джонсоном ІІ, сином засновника компанії Johnson & Johnson, що під час другої світової війни одержав звання військового генерала. Головне завдання цієї організації складається в поліпшенні здоров'я всіх жителів Америки, тому фонд допомагає всім незаможним людям із хронічними захворюваннями, і бореться із залежністю людей від медичних препаратів. На ці потреби в 2006 році організація виділила 403 млн доларів зі свого бюджету, що становить на сьогоднішній день близько 9,4 млрд доларів.
 
7. Благодійний фонд У.К.Келлога (W. K. Kellogg Foundatіon) http://www.wkkf.org/
Вірячи в те, що "всі люди самі можуть змінити життя й вплинути на все суспільство в цілому", якщо їм небагато в цьому допомогти, один із самих багатих людей світу Уилл Кейт Келлог у червні 1930 року вирішив заснувати свій власний благодійний фонд за назвою Фонд У.К.Келлога. Сам Келлог пожертвував більше 66 млн доларів, не говорячи про витрати на утримання фонду. Сьогодні фонд нараховує більше 7,8 млрд доларів. За період з 2005 по 2006 рік даний фонд пожертвував 329 млд доларів, з яких 39 млн були передані на відновлення будинків і допомога людям, що постраждали від руйнуючого урагану Катрина.
 
8. Фонд Вільяма й Флори Хьюлетт (Wіllіam and Flora Hewlett Foundatіon) http://www.hewlett.org/
Засновник компанії Hewlett- Packard Білл Хьюлетт в 1966 році разом зі своєю дружиною Флорою заснував однойменний благодійний фонд, що займається питаннями громадськості й навколишнього середовища. Щорічно Фонд Вільяма й Флори Хьюлетт жертвує в середньому близько 300 млн доларів. Члени цієї організації пропонують гранти в усьому світі для захисту навколишнього середовища, поліпшення рівня утворення й охорони здоров'я. Одна з головних штаб-квартир цієї організації розташовується в Сан Франциско, куди також перераховуються гроші для лікування Вич- Інфікованих.
 
9. Благодійний фонд Роберта Боша (Robert Bosch Foundatіon) http://www.bosch-stiftung.de/
Даний фонд був організований у Німеччині в 1964 році засновником однієї з великих компаній Robert Bosch Gmb. Бюджет даної організації становить близько 6,9 млрд доларів, 92 відсотка якого - це акції компанії Роберта Боша. В 2005 році ця благодійна організація виділила більше 75 млн доларів на поліпшення рівня організації, на проведення наукових досліджень і історичних розкопок, на поліпшення охорони здоров'я й гуманітарну допомогу. Фонд Роберта Боша керує також трьома медично - дослідницькими центрами в Німеччині.
 
10. Фонд Дэвида й Лусиль Паккард (The Davіd & Lucіle Packard Foundatіon) http://www.packard.org/
В 1964 році один із президентів компанії Hewlett- Packard разом зі своєю дружиною заснував однойменний фонд Дэвида й Лусиль Паккард. Ця благодійна організація намагається в першу чергу поліпшити життя дітей, фінансуючи в різні медичні дослідження й наукові досвіди, а також вкладає гроші в охорону природних ресурсів землі. Бюджет фонду - 6,2 млрд доларів. В 2006 році фонд пожертвував 224 млн.
 
Німецькі неурядові організації та приватні ініціативи
 
 

 
 У даній книзі ви отримаєте докладну інформацію про перелік німецьких гуманітарних організацій. Види їх діяльності, адреси, номери телефонів, імена засновників та фундаторів.

 
ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ
 
ВОЛИНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ http://www.lutsk.ua/analit/1845.html
 
43025, ЛУЦЬК, вул. Суворова 5, Телефон: (03322) 4 - 15 – 34, redcross@lt.ukrtel.net
(в Ратно: поліклініка, каб. 27, телефон: 2-15-02, Світлана Миколаївна.)
 
Майже чверть лучан залучені до роботи Товариства Червоного Хреста України. Як проінформувала голова Луцької міської організації Товариства Червоного Хреста України Євгенія Войтик, на кінець 2008 року міська організація нараховувала 37 146 членів, що складає 23 % населення Луцька. Загалом міська організація нараховує 60 первинних організацій та 94 осередки. Як розповіла пані Войтик, луцький Червоний Хрест протягом 2008 року прийняв активну участь у 25 акціях в рамках місцевих, регіональних та міжнародних програм. За рік роботи товариства допомогу отримало 6 322 лучан – самотніх людей, інвалідів, дітей-сиріт, дітей-інвалідів тощо. Працівники товариства надали допомогу на загальну суму 82 тисячі 308 грн. В основному допомога надавалася одягом, взуттям, речами першої необхідності та продуктами. Грошову ж допомогу отримало 145 чоловік (згідно заяв) на загальну суму 1650 грн. В структурі товариства працює 4 медичні пункти (за адресами пр. Грушевського,1, пр. Перемоги,15, вул. Федорова,9 та пр. Відродження,13), банк одягу (Федорова, 9, Відродження,13) та пункт прокату медичного спецобладнання (Відродження,13, у підвальному приміщенні міської поліклініки № 2). У банку одягу отримало одяг 1210 чоловік, в тому числі 175 дітей, 661 член малозабезпечених сімей, 209 інвалідів. У медичних пунктах Товариства Луцька, де працює всього 10 медичних сестер, допомогу отримало 4 098 чоловік. Із них самотніх – 921, інвалідів війни – 248, інвалідів праці та загального захворювання – 318, інвалідів дитинства – 62. Медпункти провели 252 бесіди на медичну тематику та направили на флюорографічне обслідування 87 чоловік. У пункті прокату речей по догляду за хворими (ходулі, милиці, крісла-туалети тощо) видали допоміжних пристроїв 161 чоловіку. Крім того, Луцька міська організація Товариства Червоного Хреста України залучала одяг, взуття, продукти та кошти на допомогу потерпілим від стихійного лиха в західних областях України. Зокрема було зібрано 3958 одиниць одягу, 199 пар взуття, 65 кг продуктів та 522 гривні, які й передали потерпілим від повені.
 

Благодійні організації Волинської області

Адреса

Телефон

Волинське Представництво Скандинавської Дитячої Місії В Україні

просп. Волi 27

770558

Волинський Обласний Благодійний Фонд Переображення

бульв. Дружби Народiв 6

тел/факс: 67157

Волинський Обласний Благодійний Фонд Переображення

вул. Станiславського 15

тел.: 767234

Волинський Обласний Благодійний Фонд Тавіта

просп. Молодi 8

тел.: 54485

Мальтійська Служба Допомоги У Волинській Області

вул. Кафедральна 17 а

тел/факс: 59142

Навчально-реабілітаційний Центр Дітей-інвалідів Луцького Району Наші Діти

вул. Володимирська 106

тел.: 760297

Навчально-реабілітаційний Центр Дітей-інвалідів Наші Діти

вул. Володимирська 106

тел.: 760297

Національний Фонд Соціального Захисту Матерів І Дітей Україна-дітям

вул. Копернiка 8 а

тел.: 770795

Обласна Асоціація Дітей-інвалідів Особлива Дитина

вул. Огiєнка 20

тел.: 32443

Обласний Благодійний Фонд Діти Чорнобиля

просп. Перемоги

 

Обласний Благодійний Фонд Довіра-плюс

просп. Перемоги 1

тел/факс: 770596

Членська Благодійна Організація Муніципальна Лікарняна Каса

просп. Волi 1 а

тел/факс: 723415

 
Категорія: Благодійні організації | Переглядів: 3876 | Додав: volk
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Інформаційний блок
Наша адреса
ВОЛИНСЬКА ОБЛ. ЛУЦЬК
Вул. Декабристів 23




+380955885064 invavolyn@rambler.ru
На карті
sample map